Søk i RT - Wildcard

Wildcard symbol i RT er '%', denne kan erstatte alt vi er usikker på. På denne siden vil du kunne finne oversikt over hvordan man kan benytte seg av dette når man ønsker å finne bestemt informasjon.

Generelle regler

Dersom man er usikker hva man egentlig leter etter, er det veldig greit å erstatte noen deler av søkefrasen med '%'. Dersom man velger å søke på f.eks '%Fronter%', så vil man få avhengig hva man har valgt å søke (RealName, Username etc.) alle treff hvor det er noen ord før 'Fronter' og deretter etterfulgt av noe mer.

Hvis man velger å søke på 'Fronter%', vil man få alle søk som begynner med 'Fronter', og blir etterfulgt av noe mer. Det samme gjelder, bare omvendt for '%Fronter'.

OBS! Søket tar ikke hensyn til store og små bokstaver.

1. Dersom du husker ikke hele navnet til innsenderen:

Det hender at man husker navnet til vedkommende, men ikke hele - derfor er det greit å skrive '%Per%', isteden for 'Per'. På denne måten søker man litt bredere, men det betyr ikke at det er bedre for oss, å få flere sider med søkeresultater. Det er lurt å begrense søket sitt, f.eks til en bestemt periode, konkret dato eller kø.

La oss starte med å spesifisere navet til innsenderen:

 • Gå til Search >> Tickets >> New Search
 • Velg Requestor RealName og skriv nanvet du vil søke på f.eks '%Per%', legg til argumentet ved å trykke på 'Add these terms'.

 

 

 

2. Dersom du husker ikke hele tittelen til henvendelsen:

Av og til husker man ting som tittelen på henvendelsen, dersom du gjør det kan du søket på dette.

 • Gå til Search >> Ticket >> New Search. Skriv søkefrasen under Subject  f.eks '%brukerinfo%', legg til argumentet.

3. Hvordan begrense søket?

For å begrense søket til fornuftig antall sider som vi kan eventuelt kikke på, kan det være lurt å spesifisere noen kriterier:

3.1 Dato

Det kan være lurt å begrense søket til en bestemt dato eller periode dersom du ikke er helt sikker på når saken ble opprettet eller sist oppdatert. Husk at du istedenfor dato kan du også bruke relativ tidsangivelse på engelsk - altså -1 day, -2 months. Dermed kan du f.eks. søke på saker opprettet de siste to dagene via "Created > '-2 days'".

 • Hvis du er sikker på når saken har vært opprettet kan du velge Created + on + en bestemt dato - legg til argumenter til søket ditt.

 • Dersom du er usikker når saken har blitt opprettet etc. kan du også søke i en bestemt periode. I dette tilfellet vil du benytte deg både av before og after. La oss anta at du har lyst å søke på saker opprettet i periode fra 15 september til 15 oktober. Hvis vi oversetter disse kriteriene til RT, betyr det at vi har lyst å finne saker som er opprettet etter 15 september og før 15 oktober. 

Resultet er:

 • Tidligere eksempler dekket saker hvor vi spesifiserte når de ble sist Opprettet, RT sin Query Builder gir også mulighet til å spesifisere andre kriterier som når saken har blitt sist oppdatert eller lukket:  

3.2 Person

Når man kjenner til hvem som har oppdatert eller lukket eller opprettet saken, gir det oss også mulighet til å begrense søket.

 • Velg passende alternativ for deg og skriv brukernanvet til vedkommende, husk å legge til kriteriet til søket ditt!

3.3 Kø og status

Det hender at man vet i hvilken kø saken ligger og hva slags status den har. Dersom du vet at saken liger i køen XX og er løst - utnytt det og spar tid!

 • Når du har valgt passende kø, husk å legge til alternativet.

   

 

 • Du kan også velge hva slags status en sak skal ha:

Av karolmat
Publisert 6. nov. 2015 13:46 - Sist endret 7. feb. 2020 16:38