Flytting av forskerområder til ny lagring

De personlige forskerområdene (astra) skal flyttes til nytt lagringssystem, da nåværende lagring straks når slutten av levetiden. I den anledning vil det være en kort periode med nedetid i forbindelse med flyttingen, og nye stier for montering av området.

Hvordan påvirker dette deg med forskerområde?

Det nye lagringssystemet vil ha bedre ytelse, men områdene vil fremdeles ha en grense på 1 TB.
For å sørge for at all data kommer med i overgangen vil det være behov for nedetid under den siste kopieringen av forskerområdene. Nedetid er planlagt fra:

fredag 9.september kl 16:00 --> mandag 12.september kl 10:00.

Til slutt vil det bli nye stier ved oppkobling, da det nye servernavnet må inkluderes.

Nye stier

Oppkobling via filutforsker (Windows)

Denne guiden gjelder fremdeles, men der man før skrev:

\\astra\astra-01\brukernavn

Må man nå innlede med servernavnet, hypatia:

\\hypatia.uio.no\astra\astra-01\brukernavn

Tilsvarende med astra-02 dersom du benyttet dette før.

Visuelt ser det slik ut dersom man skal aksessere sitt forskerområde etter flytting:

skjermbildet over lagringshotell mappen

Oppkobling med Mac (kablet nett)

Denne guiden gjelder fremdeles, men med ny sti underveis.
Kort oppsummert åpner man "Finder" og taster CMD + K for å få opp Server-dialogen, hvor man så skriver inn stien til lagringen som skal monteres.

Gammel sti:

smb://astra/astra-01/brukernavn

Ny sti:

smb://hypatia.uio.no/astra/astra-01/brukernavn

Tilsvarende med astra-02 hvis du benyttet dette fra før.
Presiserer igjen at dette gjelder kun for Mac som er på kablet UiO-nett.

Oppkobling med Linux / SFTP

Både linuxklienter og SFTP-tjenester (Webdrive, Cyberduck) kan i dag montere området via login.uio.no, som beskrevet i denne guiden.

Prosedyren forblir den samme (via login), men også her er det nye stier.
Gammel sti:

/net/astra/astra-01/brukernavn

Ny sti:

/net/hypatia/uio/fs01/astra/astra-01/brukernavn

Tilsvarende med astra-02 dersom du benyttet dette før.

Emneord: astra, forskerområde
Publisert 30. aug. 2022 13:22 - Sist endret 12. sep. 2022 15:52