Hvordan ta godt vare på passordet ditt

Passordet ditt kan sammenliknes med PIN-koden til minibankkortet ditt. For din egen sikkerhets skyld må du ikke under noen omstendighet la andre få tilgang til det. Pass også på at passordet ditt er et godt og sikkert passord.

Innlogging til IT-tjenestene på UiO er todelt:

• Brukernavn - ikke sensitiv informasjon
  • Passord - svært sensitiv informasjon

Gi aldri bort passordet ditt

Du må aldri dele passordet ditt med andre, uansett hvem de er. Å gi noen passordet ditt, er å gi dem full råderett over

• alle UiO-nettsider du administrerer
  • alle eksamensoppmeldinger og -resultater i StudentWeb
  • alle filer, oppgaver og bilder du oppbevarer på hjemmeområdet ditt
  • all din UiO-e-post
  • mye mer...

Å be om andres passord er svindel

• Oppgi aldri passordet ditt i e-postmeldinger. E-postmeldinger som ber deg sende fra deg passordet ditt er alltid svindel! Ingen ansatte på UiO vil be deg om å oppgi dette.
  • Bruk aldri UiO-passordet ditt som passord for tjenester utenfor UiO. Å gi passordet til en annen tjeneste eller firma er i praksis det samme som å gi det til en annen person.

Termvakter, PC-stuevakter og andre IT-ansatte ved UiO trenger ikke passordet ditt for å hjelpe deg, men dersom du sender en henvendelse til IT-støtte er det fint om du inkluderer brukernavnet ditt. Det gjør deres jobb mye lettere.

Å dele passordet sitt med andre er også et brudd på IT-reglementets paragraf 3.3, om datasikkerhet.

Les mer om hvor det er trygt å oppgi passord

Les mer om godkjente passordhåndterere

Publisert 18. feb. 2011 10:00 - Sist endret 12. jan. 2024 09:53