English version of this page

Enkelt videomøte: Microsoft Teams

Bruker du laptop med kamera, eller har kamera og mikrofon koblet til en stasjonær maskin, er det enkelt å starte et videomøte med fra 2 til 250 deltakere. 

For å overholde regelverket om personvern, må du alltid bruke Office 365 med UiO-innlogging i jobbsammenheng. Les mer om Office 365 med UiO-innlogging

Videomøte i Teams

Bildet kan inneholde: Blå, Tekst, Font, Logo, Elektrisk blå.

Teams er en del av Office 365, en anbefalt løsning på UiO, og brukes til samarbeid, som dokumentdeling, oppgaveplanlegging og (video)chat. Du kan bruke Teams direkte i nettleseren eller du kan installere det på datamaskin, nettbrett eller telefon. Videomøter i Teams vil etter hvert erstatte Skype for Business. Les mer om Teams på UiOs Teams-nettsted.

I Teams kan du også ha videomøter (videochat). Slik gjør du det:

  1. Åpne Teams. (Åpne Office 365-nettstedet og klikk på Teams-symbolet, eller finn Teams på maskinen din.) Videomøte i Teams kan brukes fra Microsoft Edge-nettleseren (følger med Windows 10) eller som installert program (både Mac og Windows). Har du ikke Teams installert, kan du laste ned Teams fra Microsoft og installere på enheten din. Logg inn med brukernavn@uio.no, og du blir tatt videre til UiO-innlogging.
  2. Klikk på chatsymbolet til venstre i vinduet (ser ut som en snakkeboble).Chat-symbolet fra Teams
  3. Klikk på en kontakt i kontaktlisten, eller legg til en ny e-postadresse. Skal du legge til en ny adresse, klikker du på de tre prikkene ved siden av overskriften Favorites. Du kan også legge til brukere som ikke jobber eller studerer på UiO, og som du ikke vet om bruker Teams. De kommer med på møtet uansett, så lenge de har Teams installert eller har nettleseren Edge (følger med Windows 10)
  4. Når du har klikket på en kontakt, velger du handling med symbolene oppe til høyre (se bilde under). Klikk på videokameraet for å starte et videomøte. klikk på symbolet med personer på og et +-tegn for å legge til flere deltakere. Legger du til deltakere som ikke har teams, får de en e-post med en lenke de kan klikke på for å bli med.

    Symboler fra teams

     

 

Publisert 15. mai 2019 10:58 - Sist endret 7. juli 2021 13:47