English version of this page

Utenfra, hjemmefra og på reise

Noen ganger trenger du tilgang IT-ressurser på UiO – også når du ikke er på UiO. Du ønsker kanskje å lese tilgangsbegrensede tidsskrifter, eller å få tilgang til filene på hjemmeområdet ditt hjemmefra, er på gjesteopphold i utlandet eller fra bærbar maskin på hotellet? For å løse dette, kan du benytte tjenestene nedenfor.

Koble til nett på reise

Koble til det trådløse nettet på andre universiteter ved å bruke Eduroam. Du kan også koble til og dele Internett-kobling via de fleste mobiltelefoner. 

Tilgang til e-post og kalender

Du har alltid tilgang til e-post og kalender via webmail (Outlook Web App).

Råd om UiO-IT på reise

Tilgang til UiO-programmer, filer, dokumenter og disker

Det enkelt å bruke UiO-programmer også når du ikke er på UiO, samt få tilgang til dokumenter, filer og disker du jobber på, på UiO. Mer om tilgang til programmer og dokumenter.

Tjenester som kun er tilgjengelig på UiO

Om du må bruke tjenester som kun er tilgjengelig på UiO-nettet, kan du få tilgang til dem utenfra ved å bruke Remote DesktopUiO Programkiosk eller VPN

Online biblioteksressurser

Studenter og ansatte ved UiO kan bruke elektroniske ressurser innkjøpt av Universitetsbiblioteket også når man ikke er koblet til UiOs nettverk. Søk som normalt i Oria, Google Scholar eller lignende, og logg inn med UiO-brukernavn og -passord når du blir bedt om det. Les mer.

Aktuelle tjenester

    Hvem kontakter jeg?

    Trenger du hjelp, men er usikker på hvem du skal kontakte?