Hva kan du jobbe med?

Nå bruker Marius de retoriske analysene han gjorde av taler i masteroppgaven til å skape identitet og fellesskap blant innbyggerne i Rælingen kommune.

«Gjennom masterutdanningen fikk jeg en første skolering i akademisk arbeid, og det har vært et uvurderlig grunnlag i doktorgradsarbeidet», sier Eivor.

«Våg deg ut i verden, og våg å vise hva du kan!» sier Mari. Som nordisk-student var hun i praksis hos Cappelen Damm – og det førte til jobb!

«Mest av alt syns jeg det er stas å kunne sysle med grammatikk hver dag», sier Maria om jobben i Universitetsforlaget.

Som nordisk-student lærte Camilla alt hun trenger i nåværende jobb: forskningsmetode, fag, og nødvendige egenskaper for å jobbe administrativt.

Skaff deg relevant arbeidserfaring mens du studerer! Praksis underveis gjorde at jeg sikret meg jobb to måneder før jeg ble ferdig med graden, forteller Alexander Kielland Krag. Han har en master i retorikk og språklig kommunikasjon og jobber ved Design og arkitektur Norge (DOGA).

Kristian trekker frem tillit til egen dømmekraft og et bedre språk som noe av det viktigste han tok med seg fra HF til forlagsbransjen.

Det Silje liker best med jobben som litterær agent i Cappelen Damm er «å få være en liten del i et stort tannhjul i en viktig kulturutveksling».

– Ikke tenk på jobbmuligheter når du studerer. Det mener tidligere retorikkstudent Simon Stjern. Nå jobber 26-åringen som taleskriver for kulturministeren.

Jeg bruker utdannelsen min i jobben hver eneste dag. Detaljert språkkunnskap er relevant enten jeg skriver eller bearbeider andres tekster, sier Sara Koppang. Hun har en bachelor i lingvistikk og en master i retorikk, og jobber i Geelmuyden Kiese.

Bruk oppgaveskrivingen strategisk og snakk med folk der du ønsker å jobbe. Å bygge nettverk er kjempeviktig, oppfordrer Marianne Hafstad. Hun har master i retorikk og er en av fem gründere av Retorikkbyrået AS.