Vis e-post som HTML i Outlook

HTML gir mulighet for pen formatering og bilder, men også for ondsinnet programvare. HTML-visning er slått av som standard, men du kan slå det på.

Når du mottar en e-post som inneholder HTML-formatering, kan du enkelt velge om du vil vise den som vanlig tekst (standard) eller som HTML. En HTML-formatert e-post vil typisk se slik ut når den når fram til deg. Legg merke til meldingen om at e-posten er konvertert til ren tekst.

melding om ren tekst

Det kan være vanskelig å lese e-posten uten å vise den som HTML:

• Høyreklikk på informasjonslinjen som sier at meldingen er konvertert, og velg Display as HTML fra menyen som dukker opp.

menyvalg

Vis alltid som HTML

Det er mulig å angi innstillinger slik at HTML-e-post ikke blir konvertert, men alltid vises som HTML. Det anbefales ikke, siden HTML-formatert e-post kan inneholde ondsinnet programvare eller kan brukes til fange informasjon om brukeren. Har du likevel behov for det, gjør du det slik:

1. Høyreklikk på informasjonslinjen som sier at meldingen er konvertert, og velg E-mail Security fra menyen som dukker opp.

menyvalg email security

2. Trust Center i Outlook åpnes, og E-mail Security er valgt. Under Read as plain Text, fjerner du markeringen av Read all standard email in Plain text. Klikk OK for å lagre og lukke Trust Center.

Trust Center, huket av menyvalg

Søk i veiledningene
Publisert 25. okt. 2016 09:36 - Sist endret 25. okt. 2021 08:48