English version of this page

Aktuelle saker

Bildet av tre menn som ser inn i kamera. De står tett med armene på skuldrene til hverandre.
Publisert 10. juni 2022 13:33

PODKAST: Vi lagrer enorme mengder av verdifulle, og ikke fullt så verdifulle, data hver dag. Enorme regnestykker blir algoritmer som igjen kan redde liv eller hjelpe oss å forstå verden bedre. Men med så mye digitalisering har vi også fått en stor utfordring hvis vi skal få til det grønne skiftet.

datamaskin, to menn
Publisert 14. mars 2022 11:54

Analyser av sensordata fra Norges største vannkraftverk førte dScience-stipendiat Per August Moen helt til topps, da Statkraft, Energi Norge og Unifai arrangerte Krafthack 2022.

en mann og en kvinne går nedover trapp
Publisert 14. mars 2022 10:42

Veksthuset for livsvitenskap og dScience – Senter for data- og beregningsvitenskap vil styrke innovasjonskulturen ved UiO og bidra til å gjøre Forskningsparken til et enda mer helhetlig økosystem for innovasjon der næringsliv og akademia møtes. Mål: Ta kunnskap fra forskningen i bruk!

NAIC fabrikkmodell, fra NAIC-prosjektbeskrivelsen
Publisert 2. feb. 2022 10:11

Til tross for at pandemien har hindret full aktivitet, har dScience kommet godt i gang i 2022. Her er noen høydepunkter fra oppstarten dette året.

Bildet kan inneholde: skrift, rektangel, teknologi, sirkel, parallell.
Publisert 12. jan. 2022 16:09

dScience har hatt et spennende og innholdsrikt år etter oppstart 1. januar 2021. I denne rapporten kan du lese hva som er gjort i 2021 med noen pekere inn i 2022.

Tre personer foran en data. Foto: Unsplash/@thisisengineering
Publisert 2. nov. 2021 08:39

Har du hørt om dyplæring, kunstig intelligens og digitale tvillinger? Universitetet i Oslo lanserer et nytt videreutdanningsprogram innen «data science» for deg som er i jobb og ønsker å vite mer om hvilke muligheter og utfordringer data gir deg og din bedrift.

Bildet kan inneholde: tekst, fargerikhet, skrift, visningsenhet, blågrønn.
Publisert 20. jan. 2021 10:53

Alle må bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling, og de med de største ressursene må bidra mest. dScience, som en del av sterke UiO, har ressurser og må derfor bidra sterkt.

Bildet kan inneholde: briller, øre, visjon omsorg, briller, finger.
Publisert 5. jan. 2021 10:51

Etter solid planlegging er dScience endelig en realitet. Vi er i gang, og du kan vente deg nyheter på løpende bånd i dagene, ukene og månedene som kommer.

portrettbilde av mann
Publisert 30. des. 2020 14:03

Jeg har fått det ærefulle oppdrag å lede arbeidet med etableringen og utviklingen av dScience – et nytt, viktig forskningssenter ved Universitetet i Oslo.