English version of this page

Nyhetsbrev fra UiO:Livsvitenskap april 2016

Livsvitenskap på UiO-festivalen lørdag 23. april

Banner UiO-festivalen og bilder av innlederne på livsvitenskapsseminaret

Seminar 23. april kl. 13.00–15.15: Life Sciences – What is life and what is ageing and disease? UiO:Livsvitenskap viser fram eksempler på livsvitenskapsforskning ved ulike fakulteter. Kom og møt sju av våre forskere og direktør for UiO:Livsvitenskap Finn-Eirik Johansen på UiO-festivalen 23. april.

Livsvitenskap i lunsjen om epigenetikk 12. mai

Skjermdump av epigenetikkfilm

Mens du venter kan du se den nye epigenetikkfilmen fra Det medisinske fakultet ved UiO.

Forskningsnytt

Eldre kvinne og baby.Humaniora bidrar til livsvitenskap

En rekke forskere ved Det humanistiske fakultet ved UiO bidrar med ny innsikt i menneskeliv og samfunn. Se bilder med korte tekster som forteller litt om hvordan humanistisk forskning er koblet til livsvitenskap.

Pål Rongved i Reuters-videoReuters-video om antibiotikaforsking ved UiO

Britiske Reuters har besøkt forskingsgruppa til professor Pål Rongved ved Farmasøytisk institutt og laga ein video om den banebrytande teknologien deira mot antibiotikaresistente bakteriar.

Jan Terje Andersen på Oslo Life Science 2016Forlenger medisinenes levetid

Hvordan virker egentlig immunsystemet i kroppen? Hvordan beskytter det oss mot infeksjoner og utvikling av kreft, og hvorfor angriper det noen ganger egen kropp? Forsker ved Senter for immunregulering ved Oslo universitetssykehus og Universitetet i Oslo, Jan Terje Andersen, var månedens forsker i Helse Sør-Øst RHF i mars.

Byggnytt

Status forprosjekt

Forprosjektet for det planlagte livsvitenskapsbygget nærmer seg slutten. Denne uka presenterer byggherre Statsbygg sammen med Ratio arkitekter og deres prosjekteringsgruppe resultatet av forprosjektet for UiOs brukerrepresentanter i byggeprosjektet. Deretter får UiO noen uker på seg til å kommentere forprosjektet. Statsbygg skal ferdigstille og overlevere forprosjektet til Kunnskapsdepartetmentet i sommer. Se tidslinje for bygget.

Norsk versjon av ny film om livsvitskapsbygget

I samband med opningskonferansen for UiO:Livsvitenskap i februar 2016 – Oslo Life Science – lagde Statsbygg og Ratio Arkitekter AS og deira prosjekteringsgruppe ny film om det planlagde livsvitskapsbygget ved UiO. No er norsk versjon klar:

Annet nytt

Bilder til aktueltsaker nyhetsbrev 2016

Nasjonal finale i biologi-OL vel overstått

Direktør for UiO:Livsvitenskap Finn-Eirik Johansen har, gjennom sin stilling som instituttleder ved Institutt for biovitenskap ved UiO, vært en av pådriverne for å få Norge med i biologi-OL.

UiO starter helseinnovatørskole

Les Dagens Medisins omtale av UiOs nye helseinnovatørskole der medisin- og doktorgradsstudenter skal kobles opp mot bedrifter for å lære om innovasjon og entreprenørskap.

Fleire livsvitskapsmiljø frå UiO framleis med i SFF-kampen

Fem søknader frå livsvitskapsmiljø ved UiO er blant dei ti underkomiteen for biologi og medisin har valt som finalistar i utveljinga av nye senter for framifrå forsking i regi av Forskingsrådet.

UiO fødselshjelper for ny næringslivsklynge innen livsvitenskap

Den nye næringslivsklyngen Oslo Lifetech har som ambisjon at det innen 2020 skal komme 50 nye oppstartsbedrifter innen livsvitenskap. UiO støtter klyngen med 600 000 over tre år og vil ta en aktiv rolle i arbeidet med klyngen.

Kjetil Taskén får Kong Olav Vs kreftforskningspris

Professor Kjetil Taskén ved Det medisinske fakultet har fått kreftforskningsprisen for 2016 for sitt arbeid med immunterapi. – Det er en stor anerkjennelse av det arbeidet vi har gjort, sier en ydmyk Taskén.

Les om UiO:Livsvitenskap i bilag om innovasjon og forskning

I annonsebilaget om innovasjon og forskning som ble distribuert med Aftenposten 5. mars, kan du lese om livsvitenskapssatsingen ved UiO.

Av Norunn K. Torheim
Publisert 13. apr. 2016 08:56 - Sist endret 23. aug. 2017 14:09