Mye spennende på Sikt

Det er flere innganger til samhandling mellom LINK og Sikt. Vi er med i to arbeidsgrupper og en styringsgruppe, og vi stiller med våre kompetanser og erfaringer på Sikt-konferanser.

Et bilde av en spiral taklampe som viser ringvirkninger og lysspredning på en mørk bakgrunn

I morgen 12. september er det påmeldingsfrist til Sikts konferanse for undervisningstjenester 2023.

Fra LINK er det Tore Bredeli Jørgensen som vil presentere rammeverk for å utvikle administratorverktøy i Canvas under tittelen "Halvfabrikat og mekking" på parallellsesjoner i sporet for LMS. Rammeverket tar bort mye av kompleksiteten med å lage egne verktøy for å utføre batch-arbeid eller visualisere sammenhenger mellom kurs, og kunstig intelligens(KI) kan hjelpe til med å programmere verktøyene. Løsningen som presenteres krever ingen installasjon på Canvas, så terskelen for å ta i bruk egenutviklede eller andres verktøy er lav.

Bildet av Tore B. Jørgensen på sitt kontorplass

– I år har det vært mye oppmerksomhet rundt KI, og denne konferansen er intet unntak, men fokus blir her på hva det vil bety for tjenestene LMS, digital eksamen og plagiatkontroll fremover. Tjenestene skal også ut på anbud i tiden som kommer, og arbeidet med LMS-anbud har startet. Sikt vil informere om status og veien videre. Tema som personvern og universell utforming er selvfølgelig også med. Ikke minst blir det rikelig med mulighet for å mingle med gamle og nye kollegaer i sektoren, forteller Tore engasjert.

Det er flere Sikt konferanser i høst som det er verdt å sette av tid til. Karen Winther fra LINK deler refleksjoner fra 2022, som danner grunnlag for årets konferanse:

– Gjennom arbeidsgruppen for videotjenester har jeg fått være med på å skape en nasjonal arena for erfaringsutveksling og kompetansedeling for videoprodusenter i UH-sektoren. Den første Sikt- konferansen om bruk av video i undervisningen arrangerte vi hos LINK i 2022. Konferansen ble raskt fulltegnet, det var tydelig at en faglig samling med fokus på pedagogisk bruk av video var etterlengtet. Arbeidet med å fortsette å styrke dette faglige nettverket blir en viktig satsning også i tiden fremover.

Årets Sikt- konferanse om bruk av video i undervisningen planlegges i desember på Universitetet i Agder. For påmelding følg med på Sikt sine arrangementsider.

Nicoline Frølich, LINKs senterleder, er medlem av styringsgruppe for anskaffelse av undervisningsløsninger, som Sikt oppnevnte i våres i forbindelse med anskaffelse av nye undervisningsløsninger i sektoren. 

Bildet kan inneholde: bord, datamaskin, møbler, personlig datamaskin, vindu.– Oppgaven er å være med å styre fremtidige anskaffelser av IT-løsninger for læring og vurdering i UH-sektoren. Det er en spennende og læringsrik oppgave å få være med på. Jeg ser frem til videre samarbeid om dette.

Vi setter pris på vår felles ambisjon om nyskapning for kunnskapssektoren, og er klare for oppgaven sammen med Sikt.

Av Photo: Lin Stensrud
Publisert 11. sep. 2023 12:32 - Sist endret 11. sep. 2023 12:33