Vårkonferanse: Kunstig intelligens

Årets vårkonferanse vil ta for seg kunstig intelligens. Hvordan kan offentlig sektor bruke KI på en smart og trygg måte? Hvilken kompetanse trenger vi?

Kort om hva bilde inneholder

 

Denne konferansen er tilrettelagt og planlagt sammen med partnerne i Partnerforum, og er åpen for alle som er interessert i temaet. Alle ansatte i partnervirksomhetene deltar gratis og for andre er det en deltakeravgift på kr 1500. Studenter og pensjonister deltar gratis.

Program

Kl. 09:00 - oppstart

Kunstig intelligens - et overblikk

  • Velkommen og kort info ved Partnerforums sekretariat
  • Hva skjedde nå? KI'ens inntog
    Trym Holter, Lead AI Solutions Strategist, Silo AI
  • Generativ KI i offentlig sektor – en god match?
    Tore Tennøe, direktør, Teknologirådet
  • Hvordan kunstig intelligens bidrar til læring i organisasjoner – og utfordringene det gir
    Vegard Kolbjørnsrud, førsteamanuensis Handelshøyskolen BI
  • Cato Bjørkli, førsteamanuensis Universitetet i Oslo
  • Panelsamtale ledet av Ruth Astrid Sæter

Kl. 10:45 - pause

Regulering og styring

  • Regulering av KI i offentlig sektor – hva vi har, hva vi får og hva vi trenger
    Samson Yoseph Essayas, førsteamanuensis Handelshøyskolen BI
  • Liv Dingsør, administrerende direktør Digital Norway
  • Kunstig intelligens, ekte diskriminering?
    Inger Eline Romundgard, rådgiver i EY Law
  • Hva betyr den nye KI-loven for deg?
    Alexandra Schultz, Digitaliseringsdirektoratet

Kl. 12:30 - 13:30 Nettverksbygging og lunsj

Sikkerhet og påvirkning

  • Lars Gjesvik, seniorforsker i Forskningsgruppen for sikkerhet og forsvar, NUPI
  • Claudia Emilie Aanonsen, stipendiat Forskningsgruppen for sikkerhet og forsvar, NUPI
  • Olav Skard, leder politiets nasjonale cybersenter NC3

Brukerperspektiver

  • KI og jusstudentene – hva bør de lære? 
    Monica Viken, professor Handelshøyskolen BI
  • Aasta Hetland, Helsedirektoratet
  • m.m

Programmet oppdateres fortløpende

Konferansen blir ikke streamet, kun fysisk deltakelse

 

Påmelding

Påmelding

Om man ikke er ansatt i en av Partnerforums virksomheter koster konferansen
kr. 1500,-.
Hvilke virksomheter er medlem i Partnerforum?

Denne konferansen streames ikke, det er kun fysisk deltakelse.

Om innlederne

Trym Holter  jobber med forretningsutvikling og rådgiving i Silo AI. Han er utdannet sivilingeniør fra NTH og doktor ingeniør fra NTNU. I mer enn 25 år har han jobbet med forskning og produktutvikling innen områder som maskinlæring, signalbehandling, akustikk og elektronikk. Før Silo AI var Trym direktør for Norwegian Open AI Lab og før dette forskningssjef i SINTEF Digital. I tillegg til sin bakgrunn fra forskning så har han erfaring innenlands og utenlands fra ulike stillinger i multinasjonale selskaper (Honeywell og Motorola) så vel som i et lite oppstartsselskap (Nacre AS). Han har også sittet i styret for ulike oppstartsselskaper (de siste årene Minuendo og Nomono) og er medlem av universitetsstyret ved OsloMet, oppnevnt av Kunnskapsdepartementet.

 

Tore Tennøe er direktør i Teknologirådet, som gir innspill til Stortinget og regjeringen om ny teknologi som er viktig for Norge. I 2024 er Tennøe også leder for det internasjonale samarbeidet for å gi råd om teknologipolitikk til parlamenter i 25 land. 30. mai lanserer Teknologirådet en ny rapport om generativ kunstig intelligens, og innlegget vil presentere ferske innsikter herfra.

 

 

Vegard Kolbjørnsrud er førsteamanuensis i strategi ved Handelshøyskolen BI og seniorforsker i Accenture. Han forsker og underviser innen strategi, nye organisasjonsformer, styring av samhandling, digitalisering og kunstig intelligens. Han er fagansvarlig for det nye topplederprogrammet for kommune- og spesialisthelsetjenesten og for den digitale studieretningen ved BIs Executive MBA-program. 

Portrett av Cato Bjørkli

Cato Bjørkli er psykolog og førsteamanuensis i psykologi ved UiO. Hans faglige interesser omfatter positiv arbeidspsykologi, arbeidsmiljø og organisasjonsendring. Han sitter i en arbeidsgruppe ved UiO som ser på hvordan de store språkmodellene snur opp ned på hvordan vi må forholde oss til forskning og undervisning. 

 

 

Dr. Samson Esayas er førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI og ‘Faculty Associate’ ved Harvard Universitys Berkman Klein Center for Internet and Society. Han underviser innen personvernrett, regulering av kunstig intelligens (KI), og konkurranserett ved BI og har tidligere undervist ved Universitetet i Oslo og Queen Mary University of London. Han var gjesteforsker ved Berkman Klein Center i 2023, der han deltok i et prosjekt som utforsket spørsmål om hvordan KI påvirker ulike grupper, land og sammenhenger.

Liv Dingsør er administrerende direktør i non-profit organisasjonen Digital Norway, som jobber med å få fart på digitaliseringen i Norge. Hun har over 20 års erfaring fra næringslivet med ulike lederstillinger i DNB, Aker ASA, FSN Capital/Pm Retail, Nordic Innovation Group og Inviso. Hun er styreleder i Inventas og styremedlem i Hexagon Composites. Dingsør er tidligere aktiv snowboarder og styremedlem i Snowboardforbundet. Hun er utdannet siviløkonom ved NHH. Dingsør har deltatt i en rekke offentlige råd og utvalg knyttet til dataøkonomien. 
 

Alexandra Schultz er jurist og jobber som rådgiver ved Nasjonalt ressurssenter for deling og bruk av data i Digitaliseringsdirektoratet. Hun har tidligere erfaring fra Datatilsynet og er medstifter av helse-tech-selskapet SiFi Labs. Med sin erfaring med KI fra både et regulatorisk og et utviklingsperspektiv, har hun fulgt KI-forordningen nøye. Alexandra har også vært en av hovedbidragsyterne til Digitaliseringsdirektoratets veiledningssider om ansvarlig bruk og utvikling av kunstig intelligens.

 

Inger Eline Romundgard er rådgiver i EY Law. Hennes kjernekompetanse ligger innen mangfold, likestilling, inkludering og tilhørighet. Inger Eline har jobbet som seniorrådgiver hos Likestillings- og diskrimineringsombudet med aktivitets- og redegjørelsespliktene som hovedansvarsområde. Her arbeidet hun med veiledning av både offentlige og private virksomheter i deres arbeid med å fremme likestilling.

 

Lars Gjesvik, seniorforsker i Forskningsgruppen for sikkerhet og forsvar, NUPI

 

 

 

Claudia Emilie Aanonsen er stipendiat tilknyttet forskningsgruppen for sikkerhet og forsvar.

 

  Monica Viken er professor i rettsvitenskap ved Handelshøyskolen BI og er faglig ansvarlig for bachelor- og masterstudiet i rettsvitenskap ved BI. Som ansvarlig for utvikling og gjennomføring av et nytt jusstudium er hun opptatt av hvordan bruk av kunstig intelligens påvirker læring, innpasses i undervisning og endrer juristers arbeidshverdag. I tillegg må fremtidens jurister forstå det juridiske rammeverket for bruk av kunstig intelligens. Hennes undervisnings- og forskningsområder er kontraktsrett, immaterialrett og markedsføringsrett, herunder metodiske utfordringer og EU- og EØS rettslig dimensjon. Hun er også leder av Markedsrådet.

 

Kontakt

Ta gjerne kontakt med Partnerforums sekretariat dersom du har spørsmål, ønsker eller innspill til samarbeidet.

    Arrangør

    Partnerforum
    Emneord: Forvaltningspolitikk, Kunstig Intelligens, Kompetanse
    Publisert 7. des. 2023 15:00 - Sist endret 14. mai 2024 14:56