NOR4308 – Tekstbedømmelse og forlagsarbeid

Timeplan, pensum og eksamensdato

Kort om emnet

Emnet er både praktisk og teoretisk innrettet. Studentene får innsikt i vurderingskriterier og -teorier, øvelse i å bedømme forskjellige slags tekster og skrive konsulentuttalelser. Forfattere og forlagsfolk bidrar på seminaret med manus og erfaringer fra tekstarbeid.

Pensum består av sakprosa og skjønnlitterære tekster, teori og sekundærlitteratur om sjangre, retorikk, litterære virkemidler. I tillegg leses forfatteres manus i utkast og et utvalg autentiske konsulentuttalelser.

Hva lærer du?

Studentene utvikler sjangerforståelse, kompetanse i å vurdere tekster på forskjellig grunnlag og reflektere over hvilke hensyn som spiller inn - etiske, litterære, markedsmessige - når man arbeider med forfattere og bedømmer deres manus med tanke på utgivelse. De får også øvelse i å skrive konsulentuttalelser.

Opptak til emnet

Studenter med studierett på program må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Studenter tatt opp til andre masterprogrammer, kan etter søknad få adgang til emnet hvis dette er klarert med eget program.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke om opptak til våre studieprogrammer.

Studenter med opptak til HFM2-NORD LITF har fortrinnsrett til emnet.

Undervisning

Seminar med i alt 28 timer fordelt over hele semesteret (se undervisningsplanen). Frammøte er obligatorisk; minst 75 prosent tilstedeværelse kreves for å få avlegge eksamen. Det er obligatorisk frammøte første gang (dispensasjon etter søknad).

Dersom du har gjennomført og fått godkjent obligatorisk undervisning, har du ikke krav på ny undervisning. Dersom du har fått undervisningsopptak til emnet, men ikke har gjennomført eller fått godkjent obligatorisk undervisning, har du rett til ny undervisning når det er ledig kapasitet.

Eksamen

Eksamen er en mappe som består av tre konsulentuttalelser og andre korte besvarelser på til sammen ca 15 sider (à 2300 tegn uten mellomrom).

Eksamensspråk

Eksamensoppgaven er på norsk. Du kan svare på norsk, svensk eller dansk.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala bestått/ikke bestått. Les mer om karakterskalaen.

Mer om eksamen ved UiO

Andre veiledninger og ressurser finner du på fellessiden om eksamen ved UiO.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 20. nov. 2023 14:17:31

Fakta om emnet

Nivå
Master
Studiepoeng
10
Undervisning

Annenhver vår fra 2011

Eksamen
Vår
Undervisningsspråk
Norsk