Ekskursjonen til Finse

Studentene på GEO1100 - Jorden utvikling - drar i løpet av uke 34 på ekskursjon til Finse. Ekskursjonen er en del av undervisningen i GEO1100 og er obligatorisk å delta på for alle som tar emnet. Ekskursjonen varer i tre dager og har tre overnattinger. Studentene deles i to grupper som drar på ulike dager. Inndelingen sendes per e-post før ekskursjonen.

Obligatorisk forberedelsemøte for ekskursjonen; tirs. 15. august.

Finse: Pause med utsikt over fjellheimen og Finsevann, fra Finse-ekskursjonen i 2014. Foto: GEO/GK

Finse: Pause med utsikt over fjellheimen og Finsevann, fra Finse-ekskursjonen i 2014. Foto: GEO/GK

Obligatorisk forberedelsesmøte

I forkant av ekskursjonen til Finse vil det bli avholdt et obligatorisk info- og forberedelsesmøte for alle studentene på GEO1100.  

Tid/sted: Møtet er tirs. 14.8, kl. 10.00 til 11:30, Aud 2, Kjemibygningen.

På møtet får du en orientering om HMS-regler for feltarbeid. Merk at:

  • Alle  levere HMS-feltkort for å få være med på ekskursjonen. Les først HMS-prosedyren ved MN-fakultetet, spesielt Rutine for feltarbeid før du fyller inn det elektroniske feltkortet og leverer. HMS-feltkortet finner du i nettskjema.
  • Alle også gjennomføre HMS kurset HMS0504 - Feltsikkerhet som selvstudium før ekskursjonen. Kurset tas på noen timer på smartmobil, PC, Mac, eller nettbrett. Lenke til nettkurset er ehms.uio.no/#/4/no

Om ekskursjonen

Ekskursjonen varer i tre-fire dager med tre overnattinger på Finse forskningssenter. Transport til og fra Oslo-Finse skjer med tog, NSB - Bergensbanen.

Innkvartering på Finse forskningssenter/Finse Alpine Research Center.

Feltrapport

Du skal etter ekskursjonen skrive en rapport fra ekskursjonen. Rapporten blir gitt karakter, og teller 30 % i vurderingsgrunnlaget på GEO1100.

Gruppeinndeling

Studentene blir delt inn i 2 grupper, som drar til Finse på ulike dager i løpet av uke 34. Tidspunkt for gruppene under:

  • Gruppe 1: Oslo S-Finse: avreise man. morgen 20. aug, Finse-Oslo S: retur tors. 23. aug. ettermiddag,
  • Gruppe 2: Oslo S-Finse: avreise tors. morgen 23. aug, Finse-Oslo S: retur søn. 26. aug. kveld.

Oppmøte til togreisen er framfor hovedtavla for toganvisning på Oslo Sentralbanestasjon (Oslo-S). Togtider for avreise for alle tog tur/retur er:

OSLO S-FINSE:

  • Avreise 20.august er kl 06.25 (ankomst Finse kl. 10.55), oppmøte kl 06.00 ved hovedtavla. Avreise 23. august 06.25 (ankomst Finse kl. 10.55), oppmøte kl 06.00 ved hovedtavla.

FINSE-OSLO S:

  • Avreise 23. august kl 10:16 (ankomst Oslo S kl. 14:45). Avreise 26. august kl 10:16 (ankomst Oslo S kl 14:45)
Hardangerjøkulen: På ekskursjonen får du oppleve Norges sjette største isbre på fastlandet; Hardangerjøkulen.  Foto: GEO/GK

Programmet for gruppene

Ekskursjonen følger dette felles programmet med mulighet for noen tilpasninger underveis:

  • Dag 1. Avreise fra Oslo S med morgentoget (Bergensbanen), til Finse. Ankomst. Ekskursjon til Jomfrunut, evt. forelesninger om kvelden. Middag på kvelden.
  • Dag 2. Ekskursjon til Hardangerjøkulen (Midtdalsbreen og Blåisen). Evt. en forelesninger om kvelden. Middag på kvelden.
  • Dag 3. Ekskursjon til Hardangerjøkulen med brevandring og innsamling av måledata ved staker. Middag på kvelden.
  • Dag 4. Frokost, oppsummering av ekskursjonen. Avreise fra Finse til Oslo.

Om å dra på ekskursjoner

Det er både faglig nyttig og ganske sosialt å dra på feltarbeid og ekskursjoner. Du lærer mer fordi du ser og forstår bedre ulike fenomener ved å studere de i naturen. Også er det sosialt, og du blir bedre kjent med dine medstudenter.

Se også vår nettside med generell informasjon om ekskursjoner ved Institutt for geofag.

Ettersom undervisningen i emnet GEO1100 innebærer feltarbeid, bør du vurdere å tegne en egen reise- og personskadeforsikring.

Andre opplysninger

Finse og Hardangerjøkulen har høyfjellsklima og ligger 1200 m.o.h. Det er derfor nødvendig å ha med varmt tøy, inkludert lue, votter, regntøy og vindtøy, i tillegg solid fottøy (fjellstøvler eller gummistøvler). Også fint med dagstursekk til selve ekskursjonen.

Alle må ha med sovepose eller lakenpose og studentkort (husk semesterbevis) (billetter til togreisen kjøpes samlet av instituttet).

Hvis det er mat du ikke kan spise, sier du fra på forhånd.

Husk!

  • Ta med deg matpakke(r) og drikke til reisen og gåturen til Jomfrunut første dagen. Første måltid som serveres på forskningsstasjonen er middag på første kvelden.
  • Pakk helst lett! Du må bære bagasjen i ca 1,5 km mellom togstasjonen på Finse til Forskningssenteret (grusvei).

Egenandel

Det betales en egenandel for ekskursjonen. Egenandelen betales elektronisk gjennom "E-pay". Lenke til E-pay legges ut så snart som mulig på emnesiden for GEO1100. Når lenke er lagt ut, vennligst betal egenandelen så raskt som mulig.

 

Publisert 19. juni 2017 11:53 - Sist endret 4. apr. 2023 14:46