Jobb og videre studier

En master i russisk, polsk, serbisk, kroatisk eller bosnisk gir deg grundige kunnskaper og ferdigheter i språk, kultur og politikk innenfor de ulike områdene, noe som kvalifiserer for mange ulike jobber både i offentlig og privat sektor. Arbeidsoppgaver kan være undervisning og formidling, oversettelse, eksportrådgivning eller annet samarbeid innen kultur- eller reiseliv.

Hva gjør tidligere studenter?

  • njaa-oskar-200x203 Leder for Russlandsavdelingen i Bellona, Oslo

    Skaff deg praksis i løpet av studiene! Dra til Russland og bli kjent med nabolandet, anbefaler Oskar Njaa. Han jobber med klima- og miljøutfordringer i Miljøstiftelsen Bellona.

  • zakariassen-eilen-200x241 Visummedarbeider

    Praksissemesteret i Arkhangelsk, som del av masteren min, var et av høydepunktene i hele utdanningen, sier Eilen Zakariassen, som er visummedarbeider ved Det norske generalkonsulatet i St. Petersburg.

De viktigste bransjene

Smarte valg underveis i studiene

Du ha praksis i en bedrift eller organisasjon i et land hvor din språk- og områdekompetanse er relevant ett helt semester av graden. Du kan også skrive masteroppgave i samarbeid med en ekstern oppdragsgiver. Gjennom dette kan du få et verdifullt nettverk som kan være nyttig når du skal søke jobb senere. Du kan også forberede deg på arbeidslivet underveis i studiet ved å delta på karrierearrangementer, jobbsøker- og intervjukurs, veiledning og andre tiltak som tilbys HF-studenter.

Videre studier

Vil du bli lærer søker du opptak til:

Ønsker du en forskerkarriere kan du søke opptak til: