Jobb og videre studier

Masterstudiet gir deg grundige kunnskaper og ferdigheter i språk, kultur og politikk innenfor de spansk- og portugisisktalende deler av verden, noe som kvalifiserer for mange ulike jobber både i offentlig og privat sektor. Arbeidsoppgaver kan være undervisning og formidling, oversettelse, eksportrådgivning eller annet samarbeid innen kultur- eller reiseliv.

Hva gjør tidligere studenter?

  • furuseth-anki-200x300 Lektor

    Utdanningen min er veldig relevant - i og med at jeg underviser i de fagene jeg har studert, sier Anne Kristin Furuseth. Hun har master i Latin-Amerika-studier og er lektor på Ullern videregående skole.

  • walsoee-jonas-200x200 Daglig leder

    Kontakter og nettverk er gull verdt, sier Jonas Walsøe. Han har master i Latin-Amerika-studier med spansk og er daglig leder for sjømatbedrifter i Lofoten som retter seg mot både lokale og internasjonale markeder.

De viktigste bransjene

Masterkandidater fra Europeiske språk jobber i disse bransjene:

Bildet kan inneholde: tekst, linje, font.

Smarte valg underveis i studiene

Du kan ha praksis i en bedrift eller organisasjon i et spansk- eller portugisisktalende land ett helt semester av graden. Du kan også skrive masteroppgave i samarbeid med en ekstern oppdragsgiver. Gjennom dette kan du få et verdifullt nettverk som kan være nyttig når du skal søke jobb senere. Du kan også forberede deg på arbeidslivet underveis i studiet ved å delta på karrierearrangementer, jobbsøker- og intervjukurs, veiledning og andre tiltak som tilbys HF-studenter.

Videre studier

Vil du bli lærer søker du opptak til:

Ønsker du en forskerkarriere kan du søke opptak til: