Fysikk og astronomi (bachelor)

Fysikere og astronomer jobber med naturens minste byggesteiner, supersterke materialer eller prosessene i solens indre. Du får en kompetanse som er ettertraktet i en rekke bransjer, fra forskning på fornybar energi til medisinsk teknologi, finans eller romforskning. Etter det første året velger du studieretning i fysikk eller astronomi. 

Hva kan du jobbe med?

  • smilende kvinnelig student foran ekseperiment-utstyr Une ble kjent med batterienes fysikk i sommer 18. sep. 2020 15:53

    Fysikkstudenten Une har i sommer byttet ut studiene på Blindern med å analysere batterier på Kjeller. – Jeg lærer så mye om arbeidslivet som jeg ellers ikke hadde lært, sier Une om årets sommerjobb.

  • Blid student foran visualiseringer av sola Barathy fikk sommerjobb som solforsker 28. aug. 2020 07:17

    – Hei, har dere et ledig prosjekt for studenter i sommer? Det var slik fysikkstudenten Barathy sikret seg årets sommerjobb hos Institutt for astrofysikk ved Universitetet i Oslo.

  • Smilende student Halvard i grå genser i freshe kontorlokaler på Blindern Superstudenten med de mange hattene 17. aug. 2020 07:00

    Tuba, fysikk og grønn politikk er blant interessene til Halvard Sutterud. Med Aker scholarship skal han nå ta doktorgrad i maskinlæring ved Imperial College i London.

Fakta om programmet
Studiepoeng:180
Studiet varer:3 år

Kontakt oss

Har du spørsmål om programmet?