Hvorfor velge denne retningen?

I studieretningen Geografi lærer du om hvordan de ytre prosessene utvikler jorden. Du lærer om prosessene som utvikler og påvirker landskapet på lang og kort sikt, og om hvordan observasjoner fra felt, fly eller satellitt samles inn og framstilles numerisk og digitalt. 

I studieretningen geografi studerer du jordens naturmiljø, landformer, landskapsutvikling, målemetoder og behandling av geofysiske data fra ulike kilder. Forskningen i geografi på Institutt for geofag handler mye om å forstå responsen på klimaendringer i ulike fysiske systemer, for eksempel isbreer, permafrost, skred og flom.

Studieløpet innen fagområdet geografi består av både obligatoriske emner og emner du velger selv. I tillegg til de obligatoriske emnene i geomorfologi og romlig analyse, velger du også emner innen for eksempel: 

  • klimaendringer
  • fjernanalyse og geomatikk
  • hydrologi

Bachelorgraden i Geologi og geografi med fordypning i geografi avsluttes med en bacheloroppgave i geofag. Dette er en oppgave som du utarbeider innenfor fagområdene som dekkes i bachelorprogrammene ved Institutt for geofag.  Du får verdifull erfaring og kompetanse av å skrive en bacheloroppgave, dette får du bruk for videre på masterstudier og i arbeidslivet.

Feltarbeid er viktig i geografi og flere emner har dette i undervisningen. Gjennom observasjoner i naturen lærer du på en annen måte enn når du leser eller følger forelesninger. Dette gir verdifull kompetanse i innhenting av data, feltobservasjon, planlegging og HMS.

Les mer på felles programside for Geologi og geologi programmet:


Fra studier til jobb

  • Hvordan finne jobben?
  • CV, søkad og intervju

Se nyttige tips og meld deg på kurs

Publisert 22. feb. 2016 13:44 - Sist endret 26. okt. 2022 11:04