Hva kan du jobbe med? - Side 3

«Søk bredt», er Auduns beste tips til jobbsøkende studenter. Han bruker utdanningen fra HF hver dag i jobben hos Forsvarsbygg.

Elise forsker på gjenoppbygningen av norsk-jødiske liv etter Holocaust, og etterkrigstidens tilbakeføring av eiendom som ble fratatt norske jøder.

«Eg trur det finst fleire draumejobbar, men dei må ofte mognast litt», seier historikar Julia. Dette er eit av fleire gode tips ho byr studentar på.

Maries beste tips til studenter som vil jobbe innen kommunikasjonsfaget er: «vær aktiv på sosiale medier selv – vis frem hvem du er og hva du kan».

På HF lærte Jonas å håndtere mye informasjon samtidig, disponere tid, følge opp prosjekter og skrive engasjerende tekst – det er viktig i arbeidslivet!

Emil bruker filosofiutdanningen til å møte mennesker i krise – for å veilede, samtale, undervise og lete etter svar når livet ikke går etter planen.

For Julie var deltidsjobb og praksisperiode til stor hjelp som jobbsøkende idéhistoriker – nå jobber hun med formidling og koordinering av forskning.

Aske råder studenter som vil søke PhD til å snakke med undervisere, skrive på engelsk, og huske at veien til en fast universitetsjobb er lang.

For Kristofer er det enormt tilfredsstillande at jobben i TIER krev at han kvar dag brukar det han lærte som retorikkstudent.

Å velge studie og faglig fordypning ut fra egen interesse har vært avgjørende for Evelyns vei til jobb i Kommunal- og distriktsdepartementet.