Studieopphold i utlandet

Studer på en veranda i Berlin (foto: Håkon Schjønsby)

Vi anbefaler alle å studere et semester i utlandet! Inntil 30 studiepoeng fra utlandet kan innpasses som valgfrie masteremner. Du kan utveksle i:

  • andre semester, eller
  • tredje semester

Ut i verden!

Som masterstudent ved Institutt for medier og kommunikasjon kan du velge om du ønsker å reise på utveksling eller å kombinere jobb med studier gjennom JOUR4900 Internasjonalt prosjektsemester.

Gjennom et semester i utlandet får du:

  • internasjonal erfaring
  • forbedret din kulturelle forståelse
  • bedre språkkunnskaper
  • ny innsikt i ditt fagfelt

Hvor skal du reise?

Ved Universitetet i Oslo er det registrert hele 847 avtaler. Avtalene er opprettet med universiteter over hele verden, og fordelt på flere avtaleeiere. UiO sentralt, Humanistisk fakultet, og Institutt for medier og kommunikasjon er eksempler på slike avtaleeiere. De avtalene som er mest relevante for dere, er instituttets avtaler.

Emner du tar i utlandet skal brukes som en del av graden din, og må derfor være innenfor journalistikk, medievitenskap eller tett knyttet opp til tema for masteroppgaven din.

Instituttet har flere gode utvekslingsavtaler som vi anbefaler deg å reise ut på, men du kan også velge å benytte deg av en av de mange andre avtalene som finnes ved UiO. Universitetet sentralt har avtaler med utenlandske universiteter som tilbyr emner både innenfor journalistikk og medievitenskap. 

Les HFs reiseblogg for gode tips og inspirasjon!

Eksempler på avtaler for journalistikkstudenter

Se instituttets nettsider for mer informasjon om dine utvekslingsmuligheter.

Instituttet har relevante avtaler for deg som journalistikk student, men det finnes også andre steder:

Internasjonalt prosjektsemester

Reis til Berlin for å studere politisk kommunikasjon, eller benytt deg av muligheten til å ta et internasjonalt prosjektsemester der du får muligheten til å jobbe med politisk kommunikasjon på et internasjonalt nivå! Kombiner studier med praksis gjennom emnet JOUR4900 – Internasjonalt prosjektsemester medievitenskap og journalistikk.

HFs praksisblogg er skrevet av studenter som har valgt et internasjonalt prosjektsemester. Les hvordan de har hatt det!

Hopp i det! Praksis-semesteret ved Den norske FN-delegasjonen i New York er absolutt et av høydepunktene i utdanningen min, sa Kari Ranheim Lome etter å ha gjennomført et semester i New York.

Gjennom JOUR4900 Internasjonalt prosjektsemester fikk Kari praksisplass hos Den norske FN-delegasjonen i New York, og hun angrer ikke på at hun dro! Les hele intervjuet med Kari og andre som har hatt praksis som en del av masterutdanningen.

 

Har du spørsmål om utenlandsstudier eller internasjonalt prosjektarbeid? Kom innom oss eller send en e-post til studiekonsulent@media.uio.no


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 15. nov. 2017 15:24