Jobb og videre studier

Jobbmulighetene dine etter endt bachelor kan både henge sammen med kompetansen du opparbeider deg innenfor kjønn og likestilling, og fagfordypningen du velger. Du kan jobbe med administrasjon og saksbehandling i det offentlige eller i ideelle organisasjoner som arbeider med kjønn og likestilling, med kultur og kulturformidling, medie- og informasjonsarbeid.

Hva gjør tidligere studenter?

De viktigste bransjene

Bachelorkandidater fra Det humanistiske fakultet jobber i disse bransjene:

Graf: utdanning og skoleverk 18 prosent; media, forlag og kommunikasjon 12 prosent; kulturlivet 11 prosent; salg, hotell og restaurant 10 prosent; offentlig forvaltning 8 prosent; næringslivet 8 prosent; interesseorganisasjoner 5 prosent; helse og omsorg 5 prosent; og andre bransjer 17 prosent. Kilde: UiOs kandidatundersøkelse 2018.

Hvor mange som jobber i hvilken bransje varierer med hvilket studieprogram kandidatene har tatt. Det var ikke mange nok som svarte på forrige kandidatundersøkelse fra Tverrfaglige kjønnsstudier til å få en pålitelig bransjeprofil for dette spesifikke programmet.

I tabellen er Kulturlivet en samlekategori for «Arkiv, bibliotek, museum» og «Kunst, kultur og kreative næringer».

Næringslivet er en samlekategori for «Konsulentytelser/Forretningsmessig tjenesteyting», «Bank/Finans/Forsikring/Eiendom», og «IT/IKT/Telekommunikasjon/Internett».

Smarte valg underveis i studiene

Utdanningene på HF åpner for mange valgmuligheter utover den faglige fordypningen. Som student på dette programmet får du tilbud om å ta et praksisopphold i en bedrift eller organisasjon som del av graden. Du kan også «skygge» en person som jobber innenfor fagfeltet en dag på jobb. Det kan for eksempel være ved Oslo byarkiv, Sex og samfunn, Reform, Norad eller Likestillings og diskrimineringsombudet.

Så bruk hjertet, men tenk også strategisk og benytt mulighetene for å få inn jobbrelevante elementer i graden din!

Hør fra praksisstudentene

  • Praksis ved Kilden kjønnsforskning.no

    Henriettes erfaring er at det er mye verdifullt å lære når man blir kjent med andre som jobber i et felt man er interessert i.

  • Praksis i organisasjonen Sex og Politikk

    Praksisperioden har hjulpet meg å forstå hva slags kompetanse jeg har, hva jeg har lyst til å jobbe med og hvordan kan jeg bidra med min fagkunnskap og kompetanse, sier Polina.

  • Praksis ved Blå Kors Norge

    Det var veldig inspirerende å kunne bidra faglig til å fremme arbeidet med mer mangfold innad i organisasjonen, sier Weronika om praksisoppholdet.

Studere videre

Vil du bli lærer?

Kunnskapsdepartementet har vedtatt ny nasjonal rammeplan for praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) (regjeringen.no). Den viktigste endringen er at det ble krav om mastergrad.