Studieopphold i utlandet

Et utenlandsopphold er din mulighet til å investere i unik kompetanse for ditt fagfelt. Gjennom et semester eller et år i utlandet kan du tilegne deg språkkunnskaper, et kontaktnettverk og internasjonal erfaring.

Bildet kan inneholde: blå, varmluftsballong, turkis, azure, elektrisk blå.

Når bør jeg reise på utveksling?

I fjerde semester er det lagt opp til at du reiser til et lærested utenlands og tar eksamen i emner tilsvarende 30 studiepoeng. Du kan benytte frie emner til utveksling, eller du kan ta deler av 80-gruppe eller 40-gruppe i utlandet, men dette må du avklare på forhånd. 

Hvor kan jeg dra?

Institutt for lingvistiske og nordiske studier (ILN) har avtaler med en rekke fremstående universiteter som Uppsala universitet, Universität Mannheim, Aarhus universitet, Helsingfors universitet, University of Edinburgh og Syddansk universitet. Du kan også reise på avtaler som Det humanistiske fakultet (HF) har, samt avtaler til Universitetet i Oslo (UiO). Universiteter mange steder i verden krever skolepenger, men det finnes også gratisplasser i USA og Storbritannia. Gratisplassene på de oversjøiske avtalene som eies av HF og UiO er det rift om, og det er ofte karakterer som avgjør hvem som får plass.

Ta gjerne en titt på Uppsala, Syddansk og ikke minst, Mannheim!

Andre muligheter 

Ikke alle kan være utenlands et helt semester. Det finnes andre måter å få en internasjonal komponent i utdanningen din på, og ved instituttet har vi et samarbeid med universiteter i Skandinavia som tilbyr sommerkurs. 
Nordkurs gir deg ti studiepoeng i nordisk språk og litteratur, og du får stipend til reise og opphold, dette er en gavepakke. Du treffer studenter fra hele Norden på kursene. 

 


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

Publisert 15. mai 2018 10:25 - Sist endret 17. aug. 2021 16:10