Hvorfor velge denne retningen?

Lær om vår felles norrøne og keltiske kulturarv fra vikingtid og middelalder. Du vil få kunnskap om vikingtidens og middelalderens språk, litteratur, kultur og mytologi. Studieretningen tillater deg å lage din egen unike fagkombinasjon, og bygger på tett kontakt med museer, vår forskning på feltet og fagmiljøene i andre land.

Kort om studiet

På bachelorprogrammet i Norrøne og keltiske studier får du innsikt i språk, litteratur og kultur fra vikingtid og middelalder. Du vil få solide språkkunnskaper som gjør at du kan lese den spennende litteraturen som er bevart fra vikingtiden og middelalderen, som islandske sagaer og keltiske mytologiske tekster. Du lærer også å lese og tolke runeinnskrifter, Nordens eldste tekster.

Den unike kombinasjonen av norrønt og keltisk på dette programmet tillater en spesialisering innen norrønt eller keltisk, men en felles oppstart sikrer att du får kunnskap om hvordan de to kulturene påvirket hverandre i vikingtiden og middelalderen.

Visste du att vi tillbyr flest emner i runologi i hele verden?

Oppbygning

Det første året i graden setter du deg inn i både norrønt, keltisk og runologi, og i andre studieår velger du mellom fordypning i norrønt eller i keltisk. De som vill kan i tillegg velge blant flere emner innen runologi.

I det siste studieåret har du mulighet til å reise på utveksling til et annet universitet på høstsemesteret. Det finnes flere avtaler og fagmiljøet anbefaler bl.a. Università Degli studi di Urbino Carlo Bo, Háskóli Íslands og Aberystwyth University. 

Om du ønsker mer informasjon om studier i utlandet kan du se Studieopphold i utlandet.

Studiemiljø

Vi er opptatt av å tilby ett godt studiemiljø, og i samarbeid med læringsassistenter tilbyr vi flere kollokvier i tillegg til vår ordinære undervisning, samt sosiale arrangementer for å støtte opp om et aktivt og tett studiemiljø. 

Som student på Norrøne og keltiske studier kan du delta i Studentutvalget og representere studentene i programråd og i instituttstyret ved ILN. Bli med og bidra til et godt studiemiljø!

For mer informasjon om alt UiO og Blindern har å tilby se Livet rundt studiene.

Jobb og videre studier

Med en bachelor i Norrøne og keltiske studier får du viktig kunnskap om historie og kulturarv, og du kan jobbe innenfor den brede kulturminnesektoren, for eksempel i museum og arkiv, eller med formidling, for eksempel som guide eller journalist. Du kvalifiserer også til vår mastergrad Viking and Medieval Studies som gir deg mulighet til å fordype deg i disse fagområdene.

Les mer om karrieremuligheter for HF-studenter.

Vi anbefaler deg også å sjekke ut hvordan du kan forberede deg på møtet med arbeidslivet.

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 29. nov. 2023 15:35