Prosjektleder

Lina Alsvik er prosjektleder i Ennova.

Foto: Privat

Lina Alsvik anbefaler studenter å ta kontakt med potensielle arbeidsgivere i løpet av studietiden.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

- Jeg begynte å søke på stillinger allerede i april siste semester av masterstudiene. Den kompetansen jeg har fått gjennom min utdanning ved UiO var ettertraktet på arbeidsmarkedet, og jeg hadde signert kontrakt med arbeidsgiver allerede før sensuren falt på masteroppgaven.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

- Jeg arbeider som prosjektleder i en analysebedrift som gjør medarbeidermålinger for både norske og internasjonale selskap. Det betyr at jeg har hovedansvaret for målinger, fra kartlegging av kundens behov, gjennom design av undersøkelsen, datainnsamling, analyse og rapportering og til sist bruk av resultatene i etterkant av målingen. Jeg arbeider både ut mot kunden, samtidig som jeg leder et internt prosjektteam av eksperter i Ennova som hjelper meg med å gi kunden det de har behov for.

Hva jobber du med akkurat nå?

- Akkurat nå skal vi til å levere rapporter på et større, internasjonalt prosjekt. Jeg jobber for tiden med å holde kurs og gi opplæring til HR-ansatte i de ulike landene bedriften har kontorer i, for å sørge for at de er rustet til å oversette resultatene fra målingen til handling og endring.

Hvordan bruker du utdanningen fra SV i jobben din?

- Utdanningen min fra SV er direkte relevant for arbeidsoppgavene mine. Den teoretiske kunnskapen jeg har fått om analysemetoder og organisasjoner er nødvendig for at jeg kan gjøre en god jobb. Men like viktig er det at jeg har lært meg å stille gode spørsmål, forholde meg til store mengder ny informasjon og å se helhetsperspektivet i prosjekter. Dette er egenskaper man får av en utdanning fra SV som vil være aktuelt i alle jobber.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

- Benytt dere av de gode mulighetene som UiO tilbyr for å bli kjent med arbeidslivet og få kontakt med potensielle arbeidsgivere i løpet av studiene. Når du vet hva slags jobb som passer for deg er det enklere å overbevise arbeidsgiver om at du passer for jobben. Og sørg for at du velger et studie og søker jobber du virkelig interesserer deg for. Genuin interesse og engasjement er veldig viktig for å bli flink på det man holder på med.

Publisert 7. mai 2013 16:07 - Sist endret 4. feb. 2015 12:47