Trainee i programvareselskap

Christian Guttormsen jobber som Trainee i Software Innovation. - TIK-studiet bidro til at jeg har en nyansert forståelse av utfordringer og prosjekter på arbeidsplassen, sier han.

Bilde: Privat.

Som trainee blir Christian Guttormsen kjent med mange avdelinger i selskapet.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg søkte på trainee-programmet via et rekrutteringsfirma som var hyret av selskapet jeg jobber i for å gjennomføre den innledende «screeningen» av kandidater. Jeg hadde først intervju med en hodejeger før jeg gikk videre til nettbaserte logikk-, innlærings- og egenskapstester. Prosessen ble konkludert ved fire intervjuer med ledere i selskapet – der i blant administrerende direktør. Og heldigvis likte jeg dem, og dem meg.

 

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Som trainee roterer jeg på ulike avdelinger i selskapet. Jeg har jobbet innen konsulentvirksomhet, salg, produktutvikling og produktimplementering. Man blir gitt mye ansvar og utfordringer, og får anledning til å jobbe med alle typer oppgaver fra det strategiske til det operasjonelle.

 

Hva jobber du med akkurat nå?

Om dagen jobber jeg i produktavdelingen med vår forestående ‘release’. Det er betydelig prosjektledelse og ressurser som skal allokeres før en ny versjon av en programvare slippes, og det krever mye jobb med å sørge for at selskapet er forberedt. For eksempel må konsulentavdelingen ha tilgang på ny dokumentasjon, partnere behøver testmiljøer og så videre. Koordineringen av dette opptar mye av min dag for tiden.

 

Hvordan bruker du utdanningen fra TIK i jobben din?

Jeg synes TIK-studiet bidrar til at jeg har en nyansert forståelse av utfordringer og prosjekter på arbeidsplassen. Vi jobber jo med et høyteknologisk produkt, og det å ha forståelse for hvordan innovasjon, kostnader og kunnskap påvirkes av teknologisk utvikling gir meg et solid fundament til å bidra på en konstruktiv måte.

 

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Ikke vær beskjeden. Du kan masse, er teoretisk sterk, og forhåpentligvis har du tonnevis av ambisjon. Ikke vær redd for å fortelle hvem du er, hva du står for og hvorfor du er et godt valg. Øvrige holdninger jeg har tro på i arbeidslivet, som i studentlivet, er å være aktiv, ta initiativ og være ærlig. Med dette når du langt.

Publisert 3. mai 2013 12:41 - Sist endret 15. mars 2016 21:49