Aktuelle IT-saker

Publisert 15. aug. 2017 21:42

31.august 2017 arrangerer USIT en åpen forelesning om hvordan vi idag utvikler og bruker mobilapper i forskningsprosjekter. Vi ønsker spesielt forskere som lurer på om de kan bruke mobilapper i sin forskning velkommen!

Publisert 28. juni 2017 13:32

Igjen skriver avisene om en bølge av løsepengevirus som angriper rundt om i Europa og resten av verden. Hvordan angriper viruset, og er UiO-maskinen min eller min private maskin i fare?

Publisert 4. juni 2017 11:30

UiO har:

• Et sentralt driftsopplegg som sørger for at alle datamaskiner har de nyeste sikkerhetsoppdateringene.
  • Gode brannmurer og andre tekniske sikringer.
  • Brukere som ikke gir bort passordet sitt og ikke åpner ukjente vedlegg.

Summen av dette er god IT-sikkerhet.

Publisert 2. juni 2017 11:32

OneDrive for Business er selve lagringsløsningen i Office 365, og er UiOs foretrukne skyløsning for å lagre, dele og synkronisere filene dine.

Illustrasjonsbilde fra colourbox.com
Publisert 1. juni 2017 08:27

UiO har valgt å presisere reglene for automatisk videresending av e-post for å oppnå bedre kontroll på personopplysninger.

Publisert 26. mai 2017 10:55

Office-pakken er tilgjengelig gratis på mobile enheter kjørende iOS og Android, men det er en viktig begrensning.

Publisert 26. mai 2017 10:43

Velkommen til bloggen Office 365 på UiO. Bloggen har som mål å øke bruken av tjenester i UiOs foretrukne skytjeneste, Office 365, og da med et særlig fokus på hvordan hvordan vi kan jobbe smartere og på hvordan bruk av løsningen kan gi økt samhandling.

Vi tar sikte på å publisere en artikkel hver uke hvor forskjellige temaer vil bli tatt opp og håper at du vil følge oss.

Publisert 14. mai 2017 21:14
Store deler av verden har de siste dagene blitt berørt av et stort globalt dataangrep. Angrepet utnytter kjente sårbarheter i Microsoft Windows og fører til at filer på datamaskinen blir kryptert, og dermed ubrukelige. Man må betale løsepenger for å få gjort filene tilgjengelige igjen.

Universitetets IT-sikkerhetsgruppe (UiO-CERT) har fulgt saken tett siden de første ryktene dukket opp fredag ettermiddag. I denne artikkelen følger status for UiO samt noen tips til alle studenter og ansatte.
Publisert 11. mai 2017 16:05

Nå kommer passord.uio.no. Glemt brukernavn eller passord, skifte passord eller helt ny bruker uten passord? Gå til passord.uio.no.

Publisert 19. apr. 2017 13:18

Med bruk av nettbrett for datainnsamling får institutt for Spesialpedagogikk (ISP) helt nye data til forskningen.

Publisert 13. feb. 2017 10:24

Ståle A Johansen er policyredaktør for IT-sikkerhetssjefen på UiO, og har skrevet en nyttig artikkel om e-postvettreglene på NRK Ytring. "Vi har alle lært at vi ikke skal ta imot søtsaker fra fremmede. Den lærdommen går inn av det ene øret og ut av det andre straks vi skrur på datamaskinen."

Publisert 30. jan. 2017 12:56

IT-helpdesken på campus flytter fra Kristian Ottosens hus (Akademika-bygget) til Georg Sverdrups hus (UB).

Publisert 18. jan. 2017 10:15

I helgen 13. til 15. januar var det problemer med en av e-postserverene på UiO, og enkelte brukere fikk feilmelding om sending eller mottak. Her får du svar på de vanligste spørsmålene om hvordan dette kan ha påvirket deg som bruker:

Publisert 12. jan. 2017 12:07

An Introduction to Norwegian er omtalt både i rektors blogg og i Uniforum, og USIT hadde en ikke ubetydelig rolle i utviklingen og produksjonen av dette gratis online-kurset (MOOC)

Publisert 15. des. 2016 10:05

Tjenesten UH-IaaS, som leveres av UiB og USIT/UiO i samarbeid med UNINETT, er nå i produksjon. IaaS står for "Infrastructure as a Service", og er kort fortalt en nettbasert skytjeneste som leverer infrastruktur. UH-IaaS er en IaaS-løsning for UH-sektoren i Norge.

Publisert 5. des. 2016 15:01

I denne versjonen gjør vi det mulig å jobbe med nettsider på en ny og bedre måte. Dokumenter og mapper kan nå gis ny plassering og nye navn uten at lenker brytes. Lenker til nettsider eller dokumenter vil fortsette å fungere etter flytting enten det pekes fra andre UiO-nettsider, lenkene er delt på e-post eller i sosiale medier, eller lenkes til fra eksterne nettsider.

Publisert 10. okt. 2016 09:41
Publisert 26. sep. 2016 18:16

Bedre sortering av årstallsmapper i venstremeny, bedre støtte for delte stillinger, justert funksjon for å sjekke tilgjengelighet, forbedringer ved listing av forskningsprosjekter, i visning av publikasjoner fra Cristin og i fritekstsøk.

Publisert 19. sep. 2016 13:51

USIT og Language Technology Group (LTG) fra Institutt for informatikk, begge ved Universitet i Oslo, inviterte til åpningen av LAP – Language Analysis Portal 23. september

Les også om LAP i Titan, UiO nettmagasin for naturvitenskap.

Publisert 14. sep. 2016 12:02

14. september 2016 oppstod det problemer med e-postsystemet på UiO. Det er svært sjelden det oppstår, for e-post og kalender på UiO har en oppetid (tiden et system er tilgjengelig for brukerne) på over 99 %. Men hva gjør du når du sitter der, uten e-post og kalender?

Publisert 8. sep. 2016 13:48

I vårsemesteret ble den nye IT-tjenesten Mobilt arbeidsrom lansert på UiO. Med denne tjenesten blir det enklere og sikrere å bruke mobile enheter på UiO.

Publisert 5. aug. 2016 12:00

USIT har sommeren 2016 gjort mye utvikling av mobilapper til bruk i forskningsprosjekter. Vi inviterer alle ansatte og studenter ved UiO samt andre interesserte til en forelesning der vi oppsummerer de erfaringer vi har gjort og presenterer de mobilappene vi nå jobber med.

Publisert 20. juli 2016 13:40
Publisert 1. juli 2016 13:03

Nettskjema har nå forbedret støtte for uthenting av data med SPSS.

Publisert 24. juni 2016 09:01

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og mange skal ut på reise. Visste du at UiO har en rekke IT-tjenester som kan gjøre sommerturen din enklere?