Aktuelt om IT

Aktuelle IT-saker

 • Julehilsen fra UiO-CERT 17. des. 2020 13:33

  Det nærmer seg jul. UiO-CERT minner om å passe på informasjonssikkerheten også i jula, og lanserer i den forbindelse to nye videoer om temaet.

 • excite-2 UiO leverer unik infrastruktur til viktig europeisk forskningssamarbeid 16. des. 2020 12:37

  EU-prosjektet EXCITE er et teknologitungt fellesskap for elektron- og røntgenmikroskopi som trenger bedre utnyttelse og deling av egen teknologisk infrastruktur. Og takket være UiO, kan forskerne behandle selv de tyngste bilder og datasett fra laptopen hjemme. Noe som er spesielt anvendelig nå under koronapandemien.

 • gt USIT gjester Computerworld Event 4. des. 2020 15:15

  3. desember var Gard Thomassen, underdirektør for IT i forskning på USIT, gjest på Computerworld Event CIO Forum Datasenter.

 • Sikkerhetsvarsel: Falske e-poster om postpakker 26. nov. 2020 11:15

  Phishing-kampanjer med falske e-poster foregår hele tiden, og tar ulike former. I det siste har UiO-CERT sett en økende mengde svindelforsøk der avsender utgir seg for å skulle levere en pakke til deg.

 • id-porten Utprøving: Feide-innlogging med ID-porten 27. okt. 2020 11:50

  UiO er for tiden med på en pilot, eller en utprøving, for Feide-innlogging med ID-porten. Det betyr at du kan velge "Logg inn med ID-porten" i stedet for å oppgi UiO-brukernavn og -passord når du skal logge inn på en tjeneste som bruker Feide-innlogging.