Aktuelt om IT

Aktuelle IT-saker

 • zoom Endret sikkerhetsinnstilling i Zoom 13. aug. 2020 13:17

  Fredag 14. august skjer det en liten endring i Zoom på UiO. Den består i at når du skal opprette et nytt møte, enten det er en forelesning eller et møte med mange eller få deltakere, så vil valget for at møtet skal være passordbeskyttet, være forhåndsvalgt.

 • colourbox-text Google Cloud: Tale til tekst med AI 3. juni 2020 15:10

  Universitetet i Oslo har en avtale med Google som gir deg tilgang til ikke bare Google Docs, Google Sheets, Google Drive gjennom din UiO-bruker, men også til Google Cloud Platform. Dette gir deg muligheten til å bruke mange virkelig smarte modeller som kan gjøre datainnsamling og -analyse enklere. En av disse modellene er deres "tale til tekst"-tjeneste.

 • Videoopptak av undervisning? Nå er det enklere å laste opp til studentene 18. mai 2020 08:00

  Med Kursopplasting er det enkelt å laste opp video til timeplanen, også om du har opptak fra Zoom eller video du har laget selv. Finn ut mer om den nye applikasjonen for opplasting av undervisningsvideo.

 • video Er det trygt å bruke Zoom? IT-sikkerhetssjefen svarer. 1. apr. 2020 11:14

  UiO har tatt i bruk videoløsningen Zoom til både digital undervisning og digitale møter, og bruken av Zoom ved UiO har hatt en enorm vekst de siste ukene. Men med bruk av nye verktøy kommer nye spørsmål. Her svarer UiOs IT-sikkerhetssjef Espen Grøndahl ut de viktigste spørsmålene.

 • litegd USIT-teknologier driver koronavirus-undersøkelsen til Oslo universitetssykehus 30. mars 2020 17:14

  Oslo universitetssykehus (OUS) undersøker hvordan koronaviruset sprer seg i Norge, og i undersøkelsen bruker de Tjenester for Sensitive data (TSD) og Nettskjema, som begge er utviklet og driftet på Universitetets senter for informasjonsteknologi ved Universitetet i Oslo (USIT).