Kom i gang med TSD

For å søke om tilgang til et TSD-prosjekt må du logge inn med ID-porten.

Når du skal ta i bruk TSD må du knyttes til et prosjekt. Du oppretter din TSD-bruker ved å søke om tilgang til prosjektet og identifisere deg selv med ID-porten, for eksempel bank-id på mobil. For brukere som ikke kan identifisere seg via ID-porten er det nedenfor beskrevet en egen prosedyre.

1. Påkrevd programvare ved bruk av TSD

VMware klient

For å bruke TSD kan du bruke webklienten, men det anbefales sterkt å installere VMWare Horizon-klienten på datamaskinen din.

Merk: Det er kjente problemer når du bruker Linux i TSD med nettklienten:

1. For Mac OS synkroniseres ikke tastaturoppsettet når du arbeider inne i TSD.
  2. Ytelsen er bedre med VMware-klienten installert.

Ikke-UiO datamaskin

Hvis du ikke har tilgang til en UiO-datamaskin, kan du laste ned VMware Horizon.

For Windows, Mac eller Linux datamaskiner
  1. Gå til https://view.tsd.usit.no.
  2. Velg Install VMware Horizon Client.VmWare installer
  3. Klikk Go to downloads linken for ditt spesifikke operativsystem.meny med nedlastinger av VMWare-klienten.
  4. Last ned programvareklienten.Windows-klienten i menyen.

5. Kjør installasjonsprogreammet og følg instruksjonene.  Innstallasjonen krever at du har administrative rettigheter på din lokale datamaskin.  Hvis du ikke har disse rettighetene, vennligst kontakt din lokale IT-støtte, eller benytt VMware Horizon HTML Access istedet.

6. Når installasjonen er ferdig, start VMware Horizon Client.

7. Klikk +, velg Add server og skriv view.tsd.usit.no.

8. Logg på TSD med ditt brukernavn og passord. Neste gang du starter VMware klienten, vil serveren view.tsd.usit.no være tilstede i server listen.

9. Det kan være påkrevd å restarte din lokale datamaskin.

For en UiO vedlikeholdt datamaskin

1. Be Lokal-IT om å installer VMware klienten for deg, fra Application Catalog (SCCM).
  2. Følg steg 6 - 9 i instruksjonene i For Windows, Mac eller Linux datamaskiner.

OTP appikasjon for din smarttelefon

Installer Google Authenticator på din telefon. Den brukes for 2-faktor autentisering når man logger på TSD tjenesten.

2. Få tilgang til et TSD prosjekt.

Før du kan søke om tilgang til et prosjekt må du ha prosjektkoden klar (pxxx).  Du får denne koden fra personen som gir deg tilgang til prosjektet.

1: Gå til https://selfservice.tsd.usit.no/ og klikk Apply for membership

Logg inn, apply for project.

2: Du kan velge hvilken elektronisk ID du ønsker å benytte for innlogging. Etter innlogging vil du ha mulighet for å søke om tilgang til et prosjekt - Apply for user account

Apply for user-rute

3: Fyll inn feltene og forsikre deg om at korrekt prosjektkode er angitt i Project code feltet. Klikk Submit application. Du vil nå bli bedt om å logge på med Feide. Her angir du brukernavn og passord for institusjonen du er tilknyttet.

For å unngå forsinkelser, vennligst informer TSD prosjektets PI om søknaden din.  Når prosjektets PI godkjenner din søknad vil du motta en epost med dine initielle påloggingsdetaljer (se neste avsnitt under).

For å legge til internasjonale brukere som ikke har norsk e-ID, må prosjektadministrator planlegge et videomøte eller telefonsamtale med den fremtidige brukeren.

1. Ved å bruke TSD Self Service ber prosjektadministratoren om at en invitasjons e-post sendes til den fremtidige brukeren. E-posten inneholder en invitasjonslenke som den fremtidige brukeren må følge. Merk at invitasjonslenken vil utløpe etter 3 timer.
  2. Under videomøtet eller telefonsamtalen informerer prosjektadministratoren den fremtidige brukeren om den hemmelige nøkkelen som ble generert sammen med e-postinvitasjonen.
  3. Den fremtidige brukeren følger lenken mottatt via e-post. Etter å ha vært videresendt til TSD Self Service, skriver den fremtidige brukeren inn den hemmelige nøkkelen og oppretter dermed sin brukerkonto.
  4. Etter å ha opprettet brukerkontoen, genererer den nye brukeren passordet sitt og deretter en QR-kode for Google Authenticator.
  5. Eventuelt gir prosjektadministratoren dem tilgang til én eller flere virtuelle Microsoft Windows-maskiner i prosjektet.

3. Mottak av dine initielle påloggingsdetaljer

Du vil nå motta en e-post med informasjon om din TSD-konto. Her finner du ditt TSD-brukernavn for prosjektet du har fått tilgang til.

Hvis du allerede er medlem av et TSD-prosjekt og får tilgang til et annet TSD-prosjekt, må du angi et nytt passord i henhold til instruksjonene [her]. Fra dette tidspunktet vil det nye passordet ditt gjelde for alle TSD-brukerkontoene dine. Merk at du ikke trenger å få en ny QR-kode for engangskoden din når du får tilgang til et nytt TSD-prosjekt.

4. Tilgang til Windows VMer i TSD prosjektet

Prosjektadministratoren administrerer tilgangen til Windows Virtual Machines (VM) for prosjektmedlemmer.

5. Neste steg - Få OTP QR kode

Gå tilbake til selvbetjeningsportalen for både å hente en QR-kode som skal brukes med Google Authenticator og angi et passord for kontoen din. Start med Få QR Code for Google Authenticator.

Publisert 24. mars 2021 15:10 - Sist endret 2. jan. 2023 16:29