Førstegangsoppstart med Intune klienter

Autopilot setter opp maskinen din i Microsoft Intune.

Når er maskinen klar?

La maskinen stå tilkoblet strøm i minst 1 time etter første innlogging slik at alle installeringer blir ferdige. Maskinen skal være satt opp innen en time med standard programvare og innstillinger, men kan iblandt ta noe lenger tid avhengig av flere faktorer.

Førstegangsoppstart

Video av førstegangsinnlogging

Steg for steg forklaring

• Velg region og språk for tastaturet
  • Koble til trådløst nettverk (wi-fi) med Internett-tilgang, trykk Next
  • Det kommer nå en beskjed om viktig oppsett, vent litt.
    Etter en restart får du opp velkomstskjermen med innlogging.

NB: Det er for tiden problem med å bruke Eduroam til oppsett av Intune.
Vi anbefaler derfor at man bruker et annet nettverk til dette formålet.

Førstegangsoppsett venteskjerm

• Pass på at brukernavnet er korrekt på formen brukernavn@uio.no. Klikk på Next nederst til høyre.

Førstegangsoppsett velkomst innlogging

• Man sendes så videre til påloggingssiden til Universitets- og høyskolesektoren. Påse at brukernavnet er korrekt, på formen brukernavn@uio.no, skriv inn passord og trykk på Logg inn.

påloggingssiden til Universitets- og høyskolesektoren.

• 2-faktor for sikkerhet er standard på UiO. Man får nå spørsmål om å godkjenne innlogging på Autopilot maskinen. Sjekk mobilen og godkjenn.

2-faktor godkjenning av innlogging

• Maskinen konfigureres. "Please wait while we set up your device..." Det tar et par minutter.
  • Etter at konfigureringen er ferdig dukker skrivebordet opp.

NB: info ved bruk av eduroam-nettverket

Hvis du likevel er tilkoblet eduroam wifi, vil du få en feilmelding her: The user name or password is incorrect. Du får deretter opp ordinært Windows 10-påloggingsvindu.

Logg inn i eduroam på nytt med brukernavn@uio.no, og samme på Windows-innloggingsskjermen. Du vil få opp en notifikasjon: "Work or school account. Select this message to open settings and fix things."
Klikk på den og login. Mest sannsynlig må du logge in i Onedrive i tillegg.

Tilpasninger

Startmeny

En forhåndskonfigurert meny vil vises (foreløpig med bare noen få programvare)

Program meny med applikasjoner

Programvare

Nå vil maskinen automatisk laste ned og installere sikkerhetsoppdateringer og programvare.

• MS 365 Apps
    • Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access
  • Teams
    • Det krever at man logger av/på
  • VPN (Cisco AnyConnect Secure Mobility Client)
    • Må startes manuelt første gang, eller du må logge av og på igjen.
  • Zoom
  • Zoom Outlook Plugin
  • Firmaportal (Company Portal)

Company Portal

Programvare som er tilgjengelig på enheten vil vanligvis vises i Firmaportalen (Company Portal) omtrent 30 minutter etter første innlogging, men i sjeldne tilfeller kan det ta opptil 2 timer.

Company Portal

Software Center

Ca. 30 minutter etter første innlogging vil Software Center vise programvare som er tilgjengelig for maskinen, også her kan det i noen tilfelder ta litt lenger tid.

Programvare tilgjengelig i Software Center

Lagring

Onedrive blir konfigurert automatisk. Mappene Documents, Desktop, og Pictures blir synkronisert til OneDrive.

Konfigurasjon av OneDrive

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 27. apr. 2020 08:49 - Sist endret 2. mai 2024 16:14