OneDrive på Intunemaskin

OneDrive er installert på alle Windowsmaskiner. Alt du lagrer i OneDrive er også tilgjengelig fra andre PCer, Mac, nettbrett, mobil eller via nettleser på uio-my.sharepoint.com

Alt du lagrer i mappene Dokumenter, Bilder og Skrivebord blir automatisk lagret i OneDrive. Dermed har du sikkerhetskopi av filer hvis maskinen blir stjålet eller ødelagt. Dokumenter, Bilder og Skrivebord er undermapper til OneDrive - Universitetet i Oslo.

OneDrive-mappen i Windows

Standard lagringsplass

OneDrive er standard lagringsplass, slik at filer automatisk lagres direkte til OneDrive. Dokumenter lagres i OneDrive-mappen Dokumenter, og bilder i OneDrive-mappen Bilder.

NB

Røde data kan ikke lagres på OneDrive eller andre skytjenester, eller på det gamle hjemmeområdet (M:) - kun på fellesområder.
Konsulter gjerne Lagringsguiden.

Filer ved behov/Files on Demand

Filer i OneDrive blir ikke automatisk lastet ned. Det vil kun vises et fil- eller mappe-ikon. Filen lastes ned når du dobbeltklikker på ikonet.

Ikonene viser hvilken status filer og mapper har:

Ikon for filer kun tilgjengelig på nett

Filer som bare ligger på nett

Sparer plass på enheten ved å gjøre filene tilgjengelige kun på nettet.
Disse filene er bare tilgjengelige når du er koblet til internett, og tar ikke opp plass på datamaskinen.

Ikon for filer tilgjengelig lokalt

Lokalt tilgjengelige filer

Når du åpner en fil som bare er tilgjengelig på nettet, lastes den ned på enheten og blir en lokalt tilgjengelig fil.
Du kan åpne en lokalt tilgjengelig fil når som helst, selv uten internett-tilgang.

Ikon for filer som alltid er tilgjenglig

Alltid tilgjengelige filer

For å gjøre en fil tilgjengelig hele tiden, selv når du er frakoblet:
Høyreklikk på den, og velg Alltid beholde på denne enheten.

Slik endrer du en fil til bare å være tilgjengelig på nettet:
Høyreklikk på den, og velg Frigjør plass.

Hvis du skal jobbe uten nett er det viktig at du laster ned filene du trenger før du kobler fra.

Backup, filversjoner og gjenoppretting

OneDrive har en papirkurv som tar vare på slettede filer i 90 dager. På uio-my.sharepoint.com kan du velge Papirkurv/Recycle Bin for en oversikt over slettede filer og å eventuelt gjenopprette dem.

Gjenopprett filer fra Papirkurv

OneDrive tar også vare på opptil 500 versjoner av en fil, og du kan se endringer underveis og gjenopprette til en bestemt versjon. I Word velges File - Info - Version History:

Versjonshistorie i Word

OneDrive kan også gjenopprette et helt filområde fra en gitt dato, hvis f.eks. filene er infisert med skadevare eller man har slettet store mengder med filer. På uio-my.sharepoint.com  velger du Innstillinger (tannhjul) - Gjenopprett OneDrive:

Gjenopprett hele OneDrive fra en gitt dato

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 16. apr. 2020 11:29 - Sist endret 2. juni 2023 13:15