Programmer

Publisert 2. apr. 2024 17:08

MATLAB® er en kraftig matematikk-, fysikk- og statistikkapplikasjon, blant annet. Programmet er mye brukt på UiO til vitenskapelige beregninger og til undervisningsøyemed. MATLAB® er lisensbelagt programvare, dvs. at UiO kjøper et visst antall lisenser som kan brukes samtidig på UiO. MATLAB® og Simulink® er tilgjengelig via app-sync som matlab.

Publisert 2. apr. 2024 17:04

Java-pakkene på RHEL og Fedora er laget slik at man kan ha flere installert samtidig, og velge hvilken man ønsker skal være standard på maskinen.

Publisert 2. apr. 2024 16:48

Intel-kompilatorene er lisensbelagt programvare, dvs. at UiO kjøper et visst antall lisenser som kan brukes samtidig på UiO. Intel-kompilatorene er tilgjengelig via app-sync som intel.

Publisert 2. apr. 2024 16:44

Flatpak er et verktøy for å installere og vedlikeholde programvare for Linux, nesten uavhengig av Linux-distribusjon.