Installere programmer fra Company Portal / Firmaportalen

På Windows maskiner som er satt opp i driftsopplegget Intune med Autopilot, finner du programmene du kan installere i Company Portal/Firmaportalen. Company Portal har alle programmer som finnes i Software Center, men inneholder også noen flere som kun er tilgjengelige for Intune-maskiner.

Hvilke programmer kan jeg installere?

Installere programmer fra Company Portal

1.  Start Company Portal ved å søke den opp i Start-menyen.

2. I Company Portal finner du programmer som blir sentralt vedlikeholdt av UiO.Bildet kan inneholde: rektangel, datamaskin, font, operativsystem, programvare.

3. Du kan søke ved å klikke på forstørrelsesglasset i menyen til venstre.

Merk: Finner du ikke programmet du vil installere? Da må du kontakte IT-hjelp for mer informasjon eller for å få midlertidig administrator-rettighet for installering.Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, programvare, multimedia.

4. Klikk deg inn på et program for å åpne programmets side. Klikk på Install-knappen for å starte installeringen.Bildet kan inneholde: rektangel, font, skjermdump, parallell, programvare.

5. Når installasjonen er ferdig kan du finne programmet i startmenyen.

Virker det ikke?

• Dette er prosedyren for å installere programvare på det vi kaller personlige maskiner i det nye driftsopplegget for Intune. Dvs. kontormaskiner, bærbare, osv.
  • Merk: Finner du ikke programmet du vil installere? Da må du kontakte IT-hjelp for mer informasjon eller for å få midlertidig administrator-rettighet for installering.
    • Er du usikker på om maskinen er i driftsopplegget?
      • Hvis du logger på med UiO-brukernavn og -passord, så er maskinen i driftsopplegg.
      • Hvordan vet jeg om jeg har en Intune maskin? Se denne artikkelen.
    • Trenger du software for privat maskin?
    Publisert 13. des. 2022 12:25 - Sist endret 2. mai 2024 13:49