Programvare med egen lisensiering

Hvorfor egen lisensiering?

Det meste av programvare er ikke gratis. På UiO kjøper vi lisenser (rettighet til å bruke programvare) til alle brukere for en del programmer som alle eller nesten alle trenger. Dette gjelder for eksempel MS 365 (Word, PowerPoint, Excel og de andre programmene i Office-pakken).

Mange slike programmer kan du også installere fra programvareportalene for driftede maskiner (Software Center, Company portal eller Managed Software Center). Gå tilbake til forsiden for veiledninger til disse ressursene.

En del programmer er det derimot kun noen få studenter eller ansatte som trenger, og disse kjøper vi kun et begrenset antall lisenser til. Disse får da egen lisensiering som er knyttet til enkeltpersoner eller et institutt.

Hvordan kan jeg få tak i lisensiert programvare?

Trenger du å bruke et program som er begrenset eller UiO ikke allerede har lisenser til? Kontakt linjelder (ansatte) eller emneansvarlig (studenter). Det vil da bli vurdert om UiO skal kjøpe lisenser.

Sjekk og om du kanskje allerede har tilgang til programmet fra Programkiosk.

Programvare som benyttes i kurs

Studenter skal normalt sett ha tilgang til programvare de benytter i kursene de er oppmeldt til automatisk. Kontakt programvare@usit.uio.no hvis du ikke finner et program du skulle hatt tilgang på Software Center (Windows) eller Managed Software Center (Mac).

Oversikt over lisensiert programvare

Dette er ikke en uttømmende liste, instituttene kan også ha fagspesifikke programmer som ikke er listet her. Om det er programvare som er listet opp her, men som ikke er tilgjengelig for deg så er det fordi tilgangen er begrenset.

Program Tilgang Plattform
ArcGis   Windows
ArcGis Pro   Windows
Endnote   MacOS & Windows
f4transcript   MacOS & Windows
FastX   Windows
Fetch   Mac
Gaussian   Windows
Graphpad Prism Begrenset MacOS & Windows
JMP   MacOS & Windows
LabView   Windows
Lanthir   Windows
Maple   Windows
Matlab   MacOS & Windows
Max Begrenset Mac
MestReNova Begrenset Windows
Nvivo   MacOS & Windows
Oracle   Windows
Origin   Windows
Oxygen   MacOS & Windows
Reaper Begrenset Mac
Reference Manager   Windows
Samplepower Begrenset Windows
SAS Begrenset Windows
Sibelius Begrenset Mac
Solidworks   Windows
Sonnox Begrenset Mac
SPSS   MacOS & Windows
Stata   MacOS & Windows
Studio One Begrenset Mac
Techsmith Relay   Mac
Vmware Fusion   Mac

Andre spørsmål om programvare?

For andre spørsmål kontakt programvare@usit.uio.no.

Publisert 1. apr. 2019 13:02 - Sist endret 12. des. 2022 13:14