Rektorbloggen

#UiOiSamspill

Vårt ønske er at UiO styrker sin evne til samspill internt og eksternt. Målet er å utnytte den enestående posisjonen vi har som hovedstadsuniversitet i en av de mest kunnskapsintensive regionene i Europa.

I Rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.

Publisert 23. aug. 2017 14:25

Regjeringen sitter i disse dager i budsjettdiskusjoner. UiO har sendt statsminister Erna Solberg et brev der vi anmoder regjeringen om å fremme forslag om realisering av det nye livsvitenskapsbygget i statsbudsjettet for 2018.

Publisert 22. aug. 2017 08:46

I år er det 200 år siden teologen, folkelivsskildreren og vitenskapsmannen Eilert Sundt ble født. Det markeres gjennom en rekke arrangementer her på Universitetet i Oslo.

Publisert 18. aug. 2017 13:00

I morgen, lørdag 19. august, skal studentene ta over Oslo. Det er endelig tid for Studentslippet!

Publisert 17. aug. 2017 15:24

Denne uka ble Shanghai-rangeringen presentert. UiO er som vanlig stabilt inne i blant de hundre beste universiteter i verden – denne gangen nr. 62 i verden, nr. 22 i Europa og nr. 4 i Norden.

Publisert 16. aug. 2017 13:30

Studentene er så vidt kommet i gang, og i semesterets første Universitas har vi en velkomsthilsen til dem. Innlegget kan du lese her.

Publisert 14. aug. 2017 17:23

I dag har jeg og resten av UiOs ledelse tatt imot nye studenter i en høytidelig seremoni på Universitetsplassen. For en opplevelse det var! Her kan dere lese talen jeg holdt for våre nye studenter.

Publisert 12. aug. 2017 20:56

Da er vi godt i gang i Lucy Smiths hus. Huset myldrer av liv store deler av døgnet. I første etasje tar Knutepunktet imot studenter fra hele verden og gjør alt de kan for å hjelpe hver enkelt nykommer. På toppen av huset, der jeg nå sitter, har vi allerede møtt så mange mennesker og fagområder vi bare kan.

Publisert 8. aug. 2017 02:13

Kjære gode kolleger

Mange av dere er nettopp tilbake fra ferie. Vi håper dere er klare for dyst!

Publisert 1. aug. 2017 08:00

Endelig er dagen her! Vi skriver 1. august, og etter måneder med valgkamp, planlegging og forventning er vi – UiOs nye rektorteam – på plass og i gang. Vi gleder oss veldig til årene som kommer, og vi er selvfølgelig spente.