English version of this page

Forskningsaktuelt

Aktuelle forskningssaker

• afterglow-alternative-energy-clouds-532192 Hvordan forhandler EUs toppolitikere om klima og energi? 11. des. 2018 15:56

Hvis global oppvarming skal begrenses må effektive tiltak til. Spørsmålet er ikke om oppvarmingen skal reduseres, men hvordan. Så hvordan kommer EU-politikere frem til effektive tiltak for å begrense oppvarmingen og sørge for det grønne skiftet? Det spørsmålet har Inga Margrete Ydersbond stilt seg i en fersk doktorgrad ved Institutt for statsvitenskap.

• schauble-ep-2017 Makt og avmakt i Europa 11. des. 2018 14:48

Differensiering og fleksible relasjoner med EU blir ofte oppfattet å være et uttrykk for landenes uavhengighet og autonomi. Ny forskning fra ARENA tyder på at det kan være stikk motsatt, noe som lover dårlig for britene etter Brexit.

• 1261 Studenter ved TIK har startet bedrift ved siden av studiene 11. des. 2018 09:03

Øistein Sonstad, Even Dahl og Klara Flyman hjelper studenter med å lykkes i gründerlivet.

Forskerprofilen

• stenmark970 Jaktar på kreften sine akilleshælar

– Eg begynte på farmasi fordi eg hadde lyst til å jobba i den farmasøytiske industrien. Eit tilfeldig møte gjorde at eg kom inn i kreftforskinga, seier medisinprofessor Harald Stenmark.

Apollon og Titan

Forskningsarrangementer

12 des.
10:30, Auditorium 2, Eilert Sundst Building