English version of this page

Forskningsaktuelt

Aktuelle forskningssaker

• st_michaels_church_calais_jungle-660 Religion i grenseland 17. apr. 2019 13:44

Migranter lever i limbo langs grenser og i flyktningeleirer mange steder i verden. I grenseland skjer det viktige endringer med religionene. Nye og uventede måter å være religiøs på blir til når menneskers livsbetingelser endres radikalt, ifølge professor Trygve Wyller.

• innvandrere-klumper-660 Innvandrere klumper seg mindre sammen i Norge enn i Sverige 11. apr. 2019 18:38

En studie gjort av forskere ved Universitetet i Oslo og Stockholms Universitet har sammenlignet bostedsmønstre og segregering blant ikke-europeiske innvandrere i fem nordeuropeiske land.

Les artikkelen på forskning.no.

• valg-india-kvinner-som-stemmer-660 India: Verdens største demokratiske valg 11. apr. 2019 14:16

Når nesten 900 millioner indere kan gå til valgurnene, settes det av en drøy måned for å gjennomføre alle etappene. Derfor varer valget fra 11. april til langt ut i mai.

Forskerprofilen

Apollon og Titan

Forskningsarrangementer

i dag apr.