Pressemeldinger

Bildet kan inneholde: landemerke, turisme, borg, historisk sted, bygning.
Publisert 3. apr. 2020 18:36

For første gang på snart 75 år vil Den internasjonale sommerskole ved UiO ikke kunne gjennomføres med tilreisende studenter fra alle verdens hjørner. Koronapandemien er årsaken.

Velkomstseremoni på universitetsplassen
Publisert 25. apr. 2019 11:05

UiO har tre søkere per studieplass, viser søkertallene til høyere utdanning som ble offentliggjort i dag, torsdag 25. april. Profesjonsstudiet i psykologi er fortsatt det mest populære studieprogrammet, mens nye og tverrfaglige studieprogrammer også gjør det svært godt. Det tverrfaglige Honours-programmet innen realfag og humaniora har henholdsvis 7,3 og 6,4 søkere per studieplass.

Brexit (foto: Colourbox)
Publisert 27. mars 2019 10:42

Brexit preger stadig nyhetsbildet, mer enn to år etter at Storbritannia utløste artikkel 50 om utmelding av EU. Her er noen av UiOs eksperter på temaet.

Publisert 4. des. 2018 10:46

Universitetsstyret har i dag ansatt Arne Benjaminsen som ny universitetsdirektør ved Universitetet i Oslo. Benjaminsen kommer fra stillingen som assisterende departementsråd i Nærings- og fiskeridepartementet.

Publisert 31. okt. 2018 07:30

Oslo er en av de fredeligste byene i verden, ledende innen freds- og menneskerettighetsforskning og ikke minst; byen der Nobels fredspris deles ut. Det Norske Nobelinstitutt, Universitetet i Oslo (UiO), Oslo kommune og Nobels Fredssenter går sammen om å invitere til Oslo Peace Days fra 5. til 12. desember.

Publisert 8. okt. 2018 13:54

Statsbudsjettet inneholder ikke de nødvendige bevilgninger til å sikre vikingskipene.  – Regjeringen gambler med fremtiden til Norges mest ikoniske kulturarv. Vikingskipene er i en prekær situasjon og trenger umiddelbar sikring, sier rektor Svein Stølen.

Publisert 8. okt. 2018 10:34

Regjeringen gambler med fremtiden til Norges mest ikoniske kulturarv. Vikingskipene trenger umiddelbar sikring, men prioriteres likevel ikke i statsbudsjettet for 2019.

UiOs velkomstseremoni
Publisert 26. sep. 2018 15:01

Universitetet i Oslo (UiO) går opp 25 plasser på rangeringen Times Higher Education og er nå rangert som nummer 121 av alle verdens universiteter. Plasseringen er den beste noensinne på denne rangeringen.

Studenter som danser på den internasjonale kulturaften
Publisert 26. juli 2018 15:17

Fredag 27. juli arrangerer Den internasjonale sommerskole ved Universitet i Oslo internasjonal kulturaften på Chateau Neuf. Studenter fra hele verden vil presentere smakebiter fra sine kulturer, i form av sang, dans, litteratur, nasjonaldrakter og mat.

Bilde fra velkomstseremonien på Universitetsplassen
Publisert 19. juli 2018 11:34

UiO har søkerrekord i år med nesten 20 000 førstevalgssøkere og kampen om plassene spisser seg nå til på stadig flere studier. De mest populære studiene, med høyest poenggrense, er medisin, psykologi, odontologi, rettsvitenskap og digital økonomi og ledelse.

Publisert 19. juni 2018 16:12

Universitetsstyret har tirsdag 19. juni utpekt vinnerne av Forskningsprisen, Utdanningsprisen, Formidlingsprisen og Innovasjonsprisen for 2018. – Vinnerne belønnes for fremragende innsats, og de er en inspirasjon for alle oss som jobber på Universitetet i Oslo, sier rektor Svein Stølen.

Publisert 24. mai 2018 10:14

Universitetet i Oslo (UIO), Institutt for energiteknikk (IFE) og Handelshøyskolen BI (BI) har signert en avtale om å styrke forskningssamarbeidet i Oslo-regionen innenfor energisektoren. Målet er å etablere et langsiktig og strategisk samarbeid mellom partene for nye forskningsprogrammer og utdanning som omhandler energi.

Publisert 19. apr. 2018 11:30

Aldri før har så mange søkt seg til UiO.  Nesten 20000 søkere har UiO som sitt førstevalg. Digital økonomi og ledelse er for annet år på rad det mest populære teknologistudiet på UiO. På topp troner profesjonsstudiet i psykologi med 17 førstevalgssøkere per plass.