Vårkonferanse: Nye arbeidsformer og samarbeid på tvers

Arbeidsformer kan omhandle alt fra organisering, kultur, digitale arbeidsmetoder, evne til å dele kunnskap og å legge til rette for innovasjon. Hvordan hemmer eller fremmer våre arbeidsformer det offentliges evne til samarbeid og å løse komplekse problemer?

Kort om hva bilde inneholder

 

 

 

Målgruppe

Denne konferansen er tilrettelagt og planlagt sammen med partnerne i Partnerforum og er åpen for alle som er interessert i arbeidsformer, organisering og arbeids- og organisasjonskultur. Alle ansatte i partnervirksomhetene deltar gratis og for andre er det en deltakeravgift på kr 1500. Studenter og pensjonister deltar gratis.

Program 
 

08:30    Registrering, kaffe/ te og frukt

09:00    Velkommen ved Karen Spens, rektor ved Handelshøyskolen BI. 

09:10 -10:30 Del 1

10:50 -12:25 Del 2

13:20-15:00 Del 3

Om innlederne og deres innlegg

Portrett av Kristoffer KolltveitKristoffer Kolltveit er professor ved Institutt for statsvitenskap, UiO. Kolltveit deltar for tiden i et større forskningsprosjekt om norske regjeringer sammen med kollegaer fra Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen.

 

 

Portrett av Jan HjelleJan Hjelle er ekspedisjonssjef i Kommunal- og distriktsdepartementet  og leder Avdeling for IT- og forvaltningspolitikk. Dette ansvaret omfatter blant annet arbeidet med digitalisering og innovasjon i offentlig sektor, personopplysningsforskriften og administrativt ansvar for Datatilsynet og Personvernnemda. Avdelingen har også ansvar for etatsstyringen av Digitaliseringdirektoratet og av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.

Portrett av Thomas HoholmThomas Hoholm er førsteamanuensis og instituttleder ved Institutt for strategi og entreprenørskap, Handelshøyskolen BI.  Hans forskingsfelt inkluderer organisasjoner, innovasjon og innovasjonsledelse, entreprenørskap og kunnskap/læring.
 

 

Portrett av Marte Wæge MyklebustMarte Wæge Myklebust jobber i divisjon for styring organisering og ledelse i DFØ, hvor hun leder seksjon for statlig regnskapsføring. Hun har bakgrunn fra arbeid med kompetansetiltak på styringsområdet og praktisk erfaring fra virksomhetsstyring. Marte er utdannet samfunnsøkonom, og er opptatt av smart ressursbruk gjennom tverrfaglig, innovativt og systematisk arbeid, fokusert rundt brukernes behov.

Portrett av Kristin LundtveitKristin Lundtveit arbeider med ledelse, innovasjon og forvaltningsutvikling i Direktorat for forvaltning og økonomistyring. Hun er prosjektleder for Oppdragslaboratoriet, et tiltak for å bygge kompetanse, metodikk og ny praksis i oppdrag som krever samarbeid på tvers og mer utforskende praksis. Hun har fagansvar for DFØ sine kompetansetiltak for toppledere, ledere og ledergrupper i staten, og er utdannet organisasjonspedagog.

Portrett av Ingrid MørkIngrid Mørk er lederutvikler i DFØ og har en master i organisasjonspsykologi. Sammen med Kristin og Kirsten har hun fagansvar for Oppdragslaboratoriet, og har bred erfaring med utvikling og gjennomføring av diverse utviklings- og kompetansetiltak for toppledere, ledergrupper og virksomheter i staten. 
 

Portrett av Kirsten HallKirsten Hall er seniorrådgiver i DFØ og utdannet psykolog, og hun vil snakke om Oppdragslaboratoriet sammen med Kristin og Ingrid. Sammen har de fagansvar for Oppdragslaboratoriet, og har bred erfaring med utvikling og gjennomføring av diverse utviklings- og  kompetansetiltak for toppledere, ledergrupper og virksomheter i staten. 

 

Portrett av Benedicte WildhagenBenedicte Wildhagen er seniorrådgiver og fagansvarlig offentlig system- og tjenesteinnovasjonansvarlig i DOGA. Hun har blandt annet vært ansvarlig for DOGAs arbeid med Stimulab siden ordningen startet i 2016.


 

Portrett av Sigrid Grønland HoelSigrid Grønland Hoel er prosjektleder av Stimulab og seniorrådgiver i Digitaliseringsdirektoratet. Hun har flere års erfaring som produkteier i NAV, og har jobbet mye med brukerinvolvering og produktansvar. Hoel er utdannet kriminolog ved Universitetet i Oslo. 

 

Portrett av Caroline Wang GierløffCaroline Wang Gierløff, er partner og avdelingsleder i Menon Economics. Caroline har også arbeidet i to Stimulab-prosjekter (KLOPP og Fra informasjonsjungel til skreddersydd informasjon til ditt ENK) der Brønnøysundregistrene, NAV og Skatteetaten var deltakere. I flere innovasjons- og digitaliseringsprosjekter har Caroline vært ansvarlig for gevinstberegninger, og å utvikle metodeverk for å estimere gevinster av tverrsektoriell datadeling, organisering, IT-infrastruktur og tiltak som treffer brukerne i deres hverdag.

Elisabeth Andvik er førsteamanuensis i ledelse og organisasjonspsykologi ved Handelshøyskolen BI og utdannet siviløkonom fra NHH. Elisabeth forsker på tverrfaglig samarbeid, individuelle forskjeller og gruppedynamikk. Hun har flere års erfaring som konsulent med hjerte for helseinnovasjon, og underviser blant annet i teamledelse, gruppepsykologi, endringsledelse,  personlighetspsykologi og kvalitativ metode. Om innlegget: Fremtidens tjenester er tverrfaglig, men hvordan skal vi skal mestre å overvinne profesjonelle, systematiske og organisatoriske barrierer for tverrfaglig samhandling? 
 
 

Portrett av Vegard KolbjørnsrudVegard Kolbjørnsrud er førsteamanuensis i strategi ved Handelshøyskolen BI og seniorforsker i Accenture. Han forsker og underviser innen strategi, nye organisasjonsformer, styring av samhandling, digitalisering og kunstig intelligens. Han er fagansvarlig for det nye topplederprogrammet for kommune- og spesialisthelsetjenesten og for den digitale studieretningen ved BIs Executive MBA-program. Om innlegget: Det gjøres stadig nye fremskritt innen kunstig intelligens. Hva betyr dette for samspillet mellom mennesker og maskiner – og for hvordan fremtidens forvaltning vil se ut?

Portrett av Cato BjørkliCato Bjørkli er psykolog og førsteamanuensis i psykologi ved UiO. Hans faglige interesser omfatter positiv arbeidspsykologi, arbeidsmiljø og organisasjonsendring. Han sitter i en arbeidsgruppe ved UiO som ser på hvordan de store språkmodellene snur opp ned på hvordan vi må forholde oss til forskning og undervisning. Om innlegget: Teknologi tvinger fram store og raske endringer i arbeidslivet både i privat og offentlig sektor. Hva gjør det med oss som arbeidstakere? Hva gjør det med organisasjonen? Og hvilke ny krav stilles til oss når endringstakten er stor og ny teknologi radikalt endrer måten vi arbeider på?

Tom Rådahl er departementsråd i Klima- og miljødepartementet, og har lang departementserfaring fra flere andre departementer.  Rådahl har vært aktiv i debatten om utviklingen av den norske forvaltningen, blant annet gjennom flere bidrag i Partnerforum. Han har tatt til orde for bedre samordning mellom ulike sektorer og departementer, og har pekt på at evne og vilje til samordning kan variere mye mellom departementene. Rådahl har sittet i Partnerforums styringsgruppe siden 2012 hvor han har vektlagt at både akademia og byråkratiet har en jobb å gjøre med å omstille seg for å kunne bidra til å løse de store samfunnsutfordringene.

Portrett av Anna SwärdAnna Swärd er førsteamanuensis ved Institutt for strategi og entreprenørskap. Hennes faglige interesser er rettet mot interorganisatoriske relasjoner og allianser, med særlig vekt på samarbeid, koordinering, tillit og praksis. Anna er tilknyttet senter for Byggenæringen på BI og har i mange år forsket på relasjoner i bygg og anleggsnæringen.  

 

Portrett av Bård KuvaasBård Kuvaas er professor i organisasjonspsykologi ved Handelshøyskolen BI og er utdannet siviløkonom fra samme sted. Hans faglige interesser omfatter blant annet atferdsmessig belutningstaking, organisasjonsatferd og micro HRM. Han har utgitt flere nasjonale og internasjonale fagbøker, er publisert i en rekke anerkjente internasjonale tidsskrifter og har mottatt flere priser for sin forskning og formidling.

 

Rune Assmann er cand.polit. i statsvitenskap. Han har over 15 års konsulenterfaring i tillegg til ledererfaring fra offentlig sektor. Han har skrevet en rekke faglige artikler og bøker. Runes kjernekompetanse er teamorganisering i organisasjoner. Rune arbeider primært med lederutviklingsprogram, ledergruppe- og teamutviklingsprosesser

 

Anne Swanberg er førsteamanuensis ved institutt for Ledelse og organisasjon ved Handelshøyskolen BI.   
Hun har mange års erfaring som leder bla som Dean for Teaching and Learning ved BI og direktør for BIs kompetansesenter for IKT og læring. Gjennom internasjonale og nasjonale roller har hun jobbet med digitalisering av og sertifiseringer av nettbaserte og «stackable» utdanninger rettet mot voksne i arbeid.
Hun har en mastergrad i livslang læring og en doktorgrad innen individuelle forskjeller i læring, bla læringsstiler og personlighet, og foreleser i ledelse.

 Cecilie Asting er Høyskolelektor ved institutt for Ledelse og organisasjon, og Associate Dean for Executive Bachelor ved Handelshøyskolen BI. Hun har lang undervisningserfaring, og er blant annet opptatt av hva som er effektiv organisering, lederrollen og utøvelse av denne. I et arbeidsliv preget av ulike forventinger til ledelse har hun fokusert spesielt på hva som kjennetegner Generasjon Z og deres tanker om god ledelse. 

Torhild Anita Sørengaard er førsteamanuensis i ledelse og organisasjonsatferd ved Handelshøyskolen BI. Hennes spesialfelt er ledelse, arbeidsmiljø, sosiale relasjoner og personlighetspsykologi.

 

 

Påmelding

Påmelding

Om man ikke er ansatt i en av Partnerforums virksomheter koster konferansen
kr. 1500,-.
Hvilke virksomheter er medlem i Partnerforum?

Denne konferansen streames ikke, det er kun fysisk deltakelse.

Kontakt

Ta gjerne kontakt med Partnerforums sekretariat dersom du har spørsmål, ønsker eller innspill til samarbeidet.

    Arrangør

    Partnerforum
    Emneord: arbeidsområde, Arbeidsliv, Organisasjonsutvikling
    Publisert 2. des. 2022 10:54 - Sist endret 8. juni 2023 10:59