Bli student

Smilende student leser bok på campus, foto.

Studietilbud

Finn et studium som passer med dine interesser. Se oppbygging av studiene, hva du lærer, utvekslingsmuligheter og karriereintervjuer.

Finn ditt studieprogram

Har du spørsmål?

Følg oss i sosiale medier

Bildet kan inneholde: halskjede, ansikt, panne, leppe, hake.– Universitetet er ikke en fabrikk der du lærer å bli god på én ting

Med en grad som kombinerer studier i musikk, informatikk, tysk og kjønnsstudier, har Emil Vestre (23) en unik utdanning å falle tilbake på hvis rock ‘n’ roll-drømmen – mot formodning – skulle briste. 

Bildet kan inneholde: panne, smil, yttertøy, skulder, skjegg.UiO-student på femte generasjon: – Det er flere likheter enn forskjeller

Tretti år har gått siden Petter Meyer (50) var student ved Universitetet i Oslo. Nå er det sønnen Mathias Meyer (23) som vandrer i gangene på Blindern. Begge har opplevd at de går der med studenter som vil noe – med livet sitt og med faget sitt.

Bildet kan inneholde: himmel, flash fotografering, gatemote, bygning, anlegg.– Jeg har blitt veldig glad i Oslo

Andres Øverbø (22) tok turen fra Vestlandet til Universitet i Oslo for å følge psykologdrømmen, få nye venner og – forhåpentligvis – gjøre den psykiske helsen i Norge bittelitt bedre.

Har du viljestyrken, skal vi gi deg vitenstyrken!

Bilde av studenten som blir intervjuet.– I England kaller de det statsministerskolen

– Nå skjønner jeg at det vi driver med er å få et mer sammensatt bilde av virkeligheten, sier student Martin Sunde Eriksen. Han tar en bachelorgrad som er ny i Norge, men som har lange tradisjoner som prestisjestudium i utlandet.

Tre nysgjerrige søkere ser i en studiebrosjyre utendørs på campus Samfunnsfagene har blitt en del av Honours-programmet

Nå kan du velge samfunnsfag som fordypning på det populære, tverrfaglige Honours-programmet ved Universitetet i Oslo. Studiet er for dem som vil gi litt ekstra – og samtidig få mye igjen for det.

Student med lue utendørs på campus– Vi trenger mange flere med kunnskap om Øst-Europa 

Øst-Europa-studier er en egen årsenhet ved Universitetet i Oslo. Student Anders Christian Norum håper at en fordypning i Øst-Europa kan lede til jobb i Utenriksdepartementet.

– Det beste rådet foreldre kan gi til ungdommene er å ta utdanning

De siste ukene fram mot søknadsfristen i Samordna opptak er brolagt med valg, vurderinger og kanskje dilemmaer. Foreldre er viktige støttespillere når studievalget skal tas.

Tre studenter sitter utenfor Universitetet i Oslo. En med ryggen til, to smiler. Studieval: Dette seier ekspertane

– Senk skuldrene og sjå på valget som eit gledeleg dilemma framfor eit skjebnetungt lodd. Det seier karriererettleiar Gisle Hellsten. 

Studenter på campus

11 gode grunner til å studere ved Universitetet i Oslo

Det finnes mange gode grunner til å velge en utdanning ved Universitetet i Oslo. Her har vi samlet et par av dem til deg som vurderer å bli student hos oss. 

Studiestart med Magnus Devold - en videoserie

Hvor er det bra å bo? Hva er det verste du kan gjøre på en lesesal? Hvordan får man venner? Det finnes ingen dumme spørsmål når Magnus Devold finner ut av studentlivet. Se hele serien på YouTube.