Bemz.com

I en sofa fra Ikea sitter mor…

møbel, sofa, før og etter

Bildet er hentet fra kk.no og tatt av Tone Ruud Engen.

og skroller med far. De er lei av den stygge sofaen og alt annet som de har. Så nå skal de bytte sofatrekk til et finere i Jacquard.

Bemz.com heter siden mor og far bruker for å fornye sofatrekket. Det er et svensk designselskap som selger ferdigsydde trekk i alle slags stoffer i ulike farger og motiver til sofaer, stoler, puffer og sengegavler fra Ikea. De selger også møbelben, putetrekk, gardiner og sengekapper, som kan gi deg, som den helt middelmådige økonomiske forbrukeren, muligheten til å skape et helhetlig rom med harmoniske detaljer som du ellers ikke hadde hatt råd til.  

Bemz er ikke bare masseproduserte trekk til gamle møbler fulle av vin- og sjokoladeflekker. Eller de er jo det også – altså masseprodusert - men Bemz er egentlig veldig fint. For selv om Bemz masseproduserer, så er det også med på å gjøre valget til forbrukerne enklere når det kommer til bærekraft. Hvis valget står mellom å skifte ut hele sofaen med en splitter ny grå Ikea sofa, og heller kun kjøpe nytt trekk til lavere eller samme prisen, så er valget enkelt. Det bærekraftige er jo og IKKE kvitte seg med sofaen. Også er det jo veldig gøy å kunne velge i mønster man vanligvis måtte ha sett langt etter. Sofaen er jo tross alt stuas høydepunkt og det å gi nytt liv i sofaen med akkurat det stoffet og fargen man drømmer om bør være ett lettere valg, fremfor å kjøpe nytt og måtte leve nye tiår med en livløs sofa i standardiserte farger. Og i valgets tidsalder så er det bare selvsagt at også trekkfornyelse skulle bli tilgjengelig for alle forbrukerne.

 

Emneord: møbel, redesign, bærekraft, bemz, IKEA, ikeahack
Publisert 24. okt. 2023 19:02 - Sist endret 24. okt. 2023 19:02
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

About-image

Denne bloggen

Dette er bloggen til emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.