Blogg: Designkultur

Velkommen til bloggen for emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.

Bildet kan inneholde: kopp, kopp, drikkeglas, kaffe kopp, gul.
Publisert 12. feb. 2020 12:53

Jeg bruker sjeldent tid på kaffe, men tidlig en morgen åpnet jeg opp discover tabben på instagram og så en kjent DJ som drakk av en kaffekopp jeg kjente igjen. Det var den samme “Hay” koppen jeg hadde kjøpt på nasjonalgalleriet rett før det stengte. Så jeg bestemte meg for å bruke den

stue
Publisert 12. feb. 2020 11:26

Svevende lys-ringer i rommet, lette og skyggeaktige i dagslys, mer lysende og kraftige, skulpturelle og nærmest saturn-lignende om kvelden, når lyskilden tennes og lampen sprer et elegant og indirekte lys til menneskelig aktivitet og gjenstander i rommet.

I dette blogginnlegget vil jeg dele min egen opplevelse av denne lampen; likevel en opplevelse som ikke er upåvirket av designeren Uchiyamas egen filosofi bak akkurat dette objektet. I senere blogginnlegg vil jeg gå dypere inn i filosofien, de kulturelle rammer, form, materialbruk, estetikk, samt mulighetene for masseproduksjon og refleksjon rundt det ikoniske ved denne lampen.

Lego-klossen.
Publisert 11. feb. 2020 13:58

I prosessen med å finne et objekt har jeg gått i sirkel, for å ende opp med den gjenstanden som først falt meg i tankene da jeg hørte at vi skulle fordype oss i et objekt. Denne gjenstanden er Lego-klossen.

Bildet kan inneholde: mote modell, mote, moteshow, runway, klær.
Publisert 11. feb. 2020 13:40

Høsten 2013 arrangeres den årlige moteuka i Paris, og motekritikerenes øyne er rettet mot nye tekstiler, komposisjoner og designere som skal prege neste års utstillingsvinduer. Midt mellom vakre modeller og kommersielle ideer er det en kolleksjon som står frem i mengden. Klesdesigner Iris Van Herpen sender en modell ned catwalken i verdens første 3D printede kjole, for sin Spring Couture kolleksjon ‘’Voltage’’. 

 

Publisert 11. feb. 2020 13:22

«Hell forsiktig av den klare væsken (...) ved å tippe karet».

Å helle vin i et glass er ikke en vanskelig eller unik aktivitet vi voksne mennesker gjør. Hvordan kan da et produkt transformere dette til en luksuriøs og forhøyd opplevelse? Og hvordan kan dette objektet lages igjen og igjen slik at det fortsatt kan beholde verdi og status i våre hjem? 

 

Emneord
Siste kommentarer Mer ...