Blogg: Designkultur

Publisert 13. des. 2021 05:29

Den ikoniske Panthella lampen var først lansert i 1971 av Verner Panton. Verner Panton er i dag sett på som en av de store mesterne innen dansk design. Han har på mange måter klart å utvikle elegante design som også klarer å løse funksjonelle problemer.
Lampen er senere blitt lagt i flere farger og versjoner som alle reflektere det originale designet. Likevel er den klassiske hvite lampen ennå ekstremt populær blant danskene.

Bildet kan inneholde: produkt, gest, finger, gjøre, tommel.
Publisert 25. nov. 2021 17:48

Medisinene vi omgir oss med har et stort visuelt spenn, men likevel innenfor ganske strenge regler. Hvitt er assosiert med renhet, og dette kommer til uttrykk i den typiske legefrakken som blir brukt. Medisiner som kjøpes uten resept er generelt nøytrale, hvite, med få markeringer. De markeringer som er, er gjerne kun informerende eller praktiske, enten om det er identifiserende trekk eller delestrek for å enklere ta lavere doser. Hvor mye legges inn i designutviklingen av legemidler? 

Publisert 23. nov. 2021 11:06

Begrepet ergonomi stammer etymologisk fra de greske ordene ergon (arbeid) og nomos (naturlover)[1], og er et tverrvitenskapelig felt anvendt av ulike forskningsmiljøer som jobber med forskjellige aspekter av forholdet mellom menneske og dets omgivelser.

Modernistisk minimalisme godt representert i denne utgaven av Bonytt fra 2002.
Publisert 22. nov. 2021 13:04

Gjennom mitt arbeid med semesteroppgaven min, har jeg utforsket fenomenet nyproduksjon, eksemplifisert gjennom originalen og nyproduksjonen av Bambi-stolen. Jeg har forsøkt å finne ut av av motivasjonen rundt reproduksjon, og hvorfor det er akkurat etterkrigsmøblement som det legges spesielt fokus på. 

Bildet kan inneholde: hvit, lys, produkt, bord, dingser.
Publisert 21. nov. 2021 22:54

I et samfunn hvor smarttelefoner er tilgjengelige for de fleste og er blitt en naturlig del av hverdagen, er det de som konkurrerer med armbåndsur for å være de dominerende mobile klokker. Jo yngre generasjoner av aktive brukere vi snakker om jo større andel av dem bruker smarttelefoner så mye at de kan oppfattes nærmest som en «forlengelse» av kroppen.

Har den økende integrasjonen mellom menneskekroppen og teknologien noe å si for vårt forhold til tid?

Emneord
Siste kommentarer Mer ...
About-image

Denne bloggen

Dette er bloggen til emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.