Blogg: Designkultur

Velkommen til bloggen for emnet KUN2201/4201 Designkultur: Ti ting. Her skriver studentene om sine selvvalgte gjenstander og hvordan disse kan forstås i et designkulturelt perspektiv.

Publisert 4. mai 2020 21:03

Denne finurlige stål-sammensettingen av en kaffebrygger ser kanskje litt merkelig ut til å begynne med, men er egentlig mye mer logisk når man ser mer nøye etter.

Publisert 21. apr. 2020 13:56

På en spasertur gjennom Birkelunden Marked fant jeg en skål i sølv.

Bildet kan inneholde: denim, klær, hvit, blå, jeans.
Publisert 21. apr. 2020 13:37

I Fashioning Value - Undressing Ornament, 2015, undersøker Femke de Vries hvordan materielle objekter stadig har fått nye lag av ornamentikk, noen fysiske, andre i form av verdier, ideer eller mening. Som tittelen røper, har De Vries motebakgrunn. Jeg vil også se på et eksempel fra kontemporær mote i dette blogginnlegget.

Bildet kan inneholde: kamera, kameraer og optikk, filmkamera, øyeblikkelig kamera, digitalkamera.
Publisert 21. apr. 2020 13:08

I første blogginnlegg skrev jeg om polaroidkameraet. Fra før hadde jeg egentlig ikke noe spesielt forhold til kameraet, foruten å ha sett de ikoniske små fotografiene med hvit ramme rundt utallige ganger. Men etter innlegget begynte jeg å merke meg hvor mange steder i samfunnet en kan legge merke til det kulturelle avtrykket polaroidkameraet faktisk har satt. For eksempel da jeg var på besøk hos ei venninne, og ser at hun har hengt opp bilder på soveromsveggen av ulike sosiale sammenkomster, med påsatt hvit polaroidramme. I semesteroppgaven har jeg derfor valgt å skrive om nettopp Polaroidkameraet.

Emneord
Siste kommentarer Mer ...