The Birkin Bag

 

En av de mest udødelige og eksklusive veskene er Hermès Birkin-bag. Den er oppkalt etter den britiskfødte skuespillerinnen og sangeren Jane Birkin, som lenge har bodd i Frankrike. Det verseres to forskjellige historier om hvordan vesken ble skapt.

 

 

 

Den ene forteller at Jane satt ved siden av toppsjefen i huset Hermès, Jean – Louis Damas, på en flytur mellom Paris og London i 1984. under flyturen beklaget hun seg over at hun enda ikke hadde funnet den perfekte helge vesken. Dumas ba henne beskrive hvordan hun mente at den perfekte vesken skulle se ut, og hvilken funksjoner den burde ha. Kort tid etter ble en veske som svarte til Jane beskrivelse til punkt og prikke levert til leiligheten hennes i Paris. En annen og mer pikant versjon forteller at Jane Birkin ble invitert til Hermès i 1981 for å motta den første prototypen av the Birkin-bag. Da hun skulle dra derfra, ble hun spurt om det ikke var noe hun hadde glemt. Det viste seg at Hermès mente hun skulle betale for vesken. En sjokkert Jane Birkin fikk etter hvert erstattet det utlegget hun hadde på vesken.

 

Prisen på en Birkin- bag starter på 45 000- 50 000 kroner, men kan komme opp i svimlende summer som 500 000 kr – avhengig av hva slags skinn vesken blir er fremstilt i. Det er heller ikke hvem som helst som får mulighet til å eie en slik veske. Vesken selges kun over disk i Hermès sine butikker og det er ventelister på minimum 2 år.  

Av Anonym
Publisert 29. okt. 2013 17:10 - Sist endret 24. juni 2015 09:26
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere