Inger Steinnes

Publisert 29. nov. 2013 01:28

Tripp Trapp®-stolen har en enkel konstruksjon. Grunnrammen består av to horisontale baser, eller føtter, med en kraftig sarg, samt to diagonale, oppadgående ryggstolper/vanger festet på disse. Stolpene er sammenføyd i ryggpartiet med to bøyde finérstykker som danner en liten, men behagelig flate for ryggen å hvile mot. Ryggstolpene har også innfelt avrundede hakk langs hele innersiden. Her plasseres sitteflaten og fotstøtten, som forflyttes ettersom brukeren vokser. På sitte- og fotflaten kan dybden justeres, igjen slik at produktet alltid er tilpasset brukeren. I området ved ryggstøttene finner man også festemekanisme for en egen setebøyle for små barn. I tillegg til disse elementene finner man to stålrørssarger i forskjellige høyder. Alle stolens kanter er avrundede, og hele produktet er laget i heltre og finér av bøk.

Publisert 10. nov. 2013 22:05

Året er 2009. Elleve norske designere har kommet frem til at furu har fått alt for mye pes de siste åra, og vil gjøre noe med det. Resultatet blir utstillingen Furuhælvetica, som både spiller videre på den åpenlyse koblingen til det godt brukte uttrykket furuhelvete, men som også sender signaler om noe kjent og kjært. Noe solid og allsidig – som den berømte og nærmest opphyllede fonten Helvetica.  

Publisert 10. nov. 2013 19:42

Forhandlingsgenerasjonen. Det er visst det dagens barn kalles. De er generasjonen som oppfatter foreldrenes beskjeder mer som forslag enn som ordrer, og ressonerer seg frem til hva de vil svare. De er også generasjonen med smarttelefon før de er ti(gjerne en spesielt utviklet for barn), vasker i barnehøyde på offentlige toaletter og sannsynligvis en drøss av andre slike tilbud i sikte, levert av designere uteksaminert fra en av skolene som spesialiserer seg på nettopp slik barnedesign.
De er generasjonen som lever på sine egne premisser.

Publisert 29. sep. 2013 22:18

Som min 11. ting har jeg valgt å bli hjemme i Norge, og ta tak i en av vår tids største designsuksesser, nemlig Tripp Trapp av Peter Opsvik. Stolen ble designet i 1972 og produseres i dag av Stokke. Siden da er mer enn 5 millioner eksemplarer solgt, verden over.