LIT4390 – Masteroppgave i allmenn litteraturvitenskap

Kort om emnet

Masteroppgavens emne kan være analyse av én eller flere litterære tekster, av et motiv eller tema, eller en teoretisk eller litteraturhistorisk problemstilling, som studenten velger avhengig av sine interesser og språklige forutsetninger. Masteroppgaven kan være en monografi eller en samling mindre, selvstendige arbeider med en overordnet problemstilling. Oppgaven skal være et selvstendig arbeid etter vitenskapelige idealer med et omfang på 80 til 100 sider.

Når prosjektbeskrivelsen er godkjent (se LIT4391), fordeler lærermøtet studentene til veiledning på de enkelte lærerne, alt etter kapasitet og kompetanse.

Hva lærer du?

Arbeidet med oppgaven gir fordypet innsikt i et avgrenset litteraturvitenskapelig og litterært materiale, en presis problemstilling og i anvendelse av litteraturvitenskapelig metode. Dessuten gir studiet trening i å arbeide med et problem over lang tid og i å skrive en lengre resonnerende fremstilling.

Opptak til emnet

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer.

Opptak på masterprogramet i allmenn litteraturvitenskap.

Undervisning

Som forberedelse til oppgaveskrivingen blir det arrangert prosjektbeskrivelsesseminar LIT4391. Underveis i skrivingen får studentene støtte gjennom individuell veiledning og et eget skriveseminar LIT4392. Arbeid med masteroppgaven starter i det andre semesteret av masterstudiet, men er i hovedsak lagt til tredje og fjerde semester.

Det er ingen ordinær undervisning i emnet. Etter at du har inngått veiledningskontrakt med en veileder, får du individuell veiledning under arbeidet med oppgaven.

Når du starter veiledningen, fyller du og veileder ut veiledningsavtalen og leverer ett eksemplar til studiekonsulenten. Veiledning er en obligatorisk del av masterstudiet, og veiledningsavtalen må være godkjent før du kan levere masteroppgaven.

Se informasjon om masterstudiet og masteroppgaven.

Eksamen

Du må levere masteroppgaven til fastsatte frister i semesteret. Den blir vurdert av en eksamenskommisjon med én intern og én ekstern sensor.

Etter at kommisjonen har vurdert masteroppgaven, skal du ha muntlig eksamen.

Her finner du innleveringsfristene for masteroppgaven, samt informasjon om hvordan innlevering og sensur foregår: Masteroppgave ved ILOS

Eksamensspråk

Oppgaven skrives normalt på norsk, men andre skandinaviske språk, engelsk, tysk eller fransk aksepteres også.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk.

Sensorveiledning for masteroppgaver i allmenn litteraturvitenskap.

Generell sensorveiledning for masteroppgaver ved ILOS finner du her: Masteroppgave ved ILOS

Adgang til ny eller utsatt eksamen

En masteroppgave som ikke er bestått, kan leveres på nytt bare én gang, og da innen avtalt tidspunkt og i bearbeidet form. En masteroppgave som er bestått, kan ikke leveres på nytt i bearbeidet form.

Dersom du trekker deg fra eksamen etter fristen bruker du et eksamensforsøk.

Mer om eksamen ved UiO

Andre veiledninger og ressurser finner du på fellessiden om eksamen ved UiO.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 11. mai 2024 02:29:46

Fakta om emnet

Nivå
Master
Studiepoeng
60
Undervisning
Vår og høst
Eksamen
Vår og høst
Undervisningsspråk
  • Dansk
  • Tysk
  • Engelsk
  • Fransk
  • Norsk
  • Svensk