KJM5930L – Masteroppgave i kjemi, Lektorprogrammet

Kort om emnet

Masteroppgaven er en obligatorisk del av Lektorprogrammet (master - 5 år), studieretning realfag. Oppgaven har et omfang på 30 studiepoeng og tilsvarer et semesters heltidsstudium.

Regelverk rundt masteroppgaven er angitt i regler for emner, emnegrupper og grader ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.

Hva lærer du?

Etter å ha fullført emnet

  • Kan du gjennomføre et selvstendig forsknings- eller utviklingsprosjekt under veiledning og i tråd med gjeldende forskningsetiske normer

  • kan du ta kritiske og reflekterte valg blant metoder og verktøy innenfor fagområdet

  • kan du bidra til fagområdets utvikling og analysere dets muligheter og begrensninger: faglig, etisk og samfunnsmessig

  • behersker du skriftlig og muntlig kommunikasjon av faglig arbeid til fagfeller og allmennheten

  • kan du anvende dine kunnskaper og ferdigheter på nye områder for å gjennomføre arbeidsoppgaver og prosjekter

Opptak til emnet

Emnet er forbeholdt studenter på Lektorprogrammet, studieretning realfag. Opptak på emnet forutsetter at programmets progresjonskrav er oppfylt og at 80-gruppen i kjemi er fullført.

Undervisning

I arbeidet med masteroppgaven skal du gjennomføre et selvstendig, tidsavgrenset forsknings- eller utviklingsprosjekt under veiledning. Avhengig av oppgavens art kan prosjektet innebære laboratorie arbeid eller feltarbeid, inkludert utprøving i skolen.

Som en del av masteroppgaven skal du også gjennomføre et obligatorisk HMS-kurs og et felles undervisningstilbud for generisk kompetanse de første to semestrene av masterstudiet. Undervisningen i generisk kompetanse er en kombinasjon av obligatoriske og valgfrie samlinger.

Du må ha gjennomført HMS-kurs og godkjent oppmøte på 6 av 9 samlinger i fellesundervisningen i generisk kompetanse for masterstudiet for å kunne gå opp til avsluttende mastereksamen.

Dersom arbeidet med oppgaven innebærer laboratorie- og/eller feltarbeid, bør du vurdere å tegne en egen reise- og personskadeforsikring. Les om hvordan du er forsikret som student.

Eksamen

Etter at masteroppgaven er innlevert innen en frist avsluttes masterstudiet med en muntlig mastergradseksamen i løpet av 3-6 uker. Kandidaten holder først en presentasjon på rundt 30 minutter der det gis en oversikt over masteroppgaven. Etter presentasjonen holder de oppnevnte sensorene en eksaminasjon med utgangspunkt i oppgaven. Muntlig presentasjon og eksaminasjon er offentlig, jf. UH-lovens § 3-9(3).

Se regler for emner, emnegrupper og grader ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet for utfyllende informasjon om avsluttende mastergradseksamen.

Eksamensspråk

Du kan besvare eksamen på norsk, svensk, dansk eller engelsk.

Karakterskala

Ved MN-fakultetet skal masteroppgaver sensureres etter bokstavkarakterskalaen A-F, jf. § 6.1 i Forskrift om studier og eksamener ved UiO.

Les mer om karakterskalaen.

Mer om eksamen ved UiO

Andre veiledninger og ressurser finner du på fellessiden om eksamen ved UiO.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 22. mai 2024 16:01:28

Fakta om emnet

Nivå
Master
Studiepoeng
30
Undervisning
Vår og høst
Undervisningsspråk
Norsk (engelsk på forespørsel)