Jobb og videre studier

Med en bachelorgrad i medier og kommunikasjon har du mange muligheter til å få relevant jobb. Du kan jobbe i kultur- og filmbransjen, innen skole og utdanning eller som medierådgiver, med kommunikasjon, medieanalyse og prosjektledelse, i privat sektor og i offentlig forvaltning.

Hva gjør tidligere studenter?

  • rognan-andrea-othilie-200x245 Forretningsutvikler og UX-skribent

    Det er flere prinsipper og metoder fra retorikkfaget som jeg bruker hver dag, sier Andrea Othilie Rognan. Hun jobber som forretningsutvikler og UX-skribent i Sopra Steria. Andrea har master i retorikk og språklig kommunikasjon og bachelor i medievitenskap.

  • brudevold-marie-200x247 Kommunikasjons­rådgiver

    Innen kommunikasjonsfaget er det en fordel å være aktiv i sosiale medier selv, sier Marie Brudevold. Hun har bachelor i medievitenskap og har ansvar Snapchat- og Instagramkontoene i Gjensidige.

De viktigste bransjene

Smarte valg underveis i studiene

På bachelorprogrammet i medier og kommunikasjon får du arbeidslivsrelevant erfaring underveis. Du kan blant annet skygge en X-IMK-student en dag på arbeidsplassen, og du kan delta på karriereseminar. Graden avsluttes med et gruppeprosjekt eller et praksisopphold i en mediebedrift.

Vil du bli lærer?

Vi gjør oppmerksom på at Kunnskapsdepartementet har vedtatt ny nasjonal rammeplan for praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) (regjeringen.no). Den viktigste endringen er at det blir krav om mastergrad. Innføringen av kravet trer i kraft fra studiestart vår 2019 for PPU deltid og studiestart høst 2019 for PPU heltid. Frem til dette gjelder de gamle reglene.