Jobb og videre studier

Med en bachelorgrad i medier og kommunikasjon har du mange muligheter til å få relevant jobb. Du kan jobbe i kultur- og filmbransjen, innen skole og utdanning eller som medierådgiver, med kommunikasjon, medieanalyse og prosjektledelse, i privat sektor og i offentlig forvaltning.

Hva gjør tidligere studenter?

  • rognan-andrea-othilie-200x245 Forretningsutvikler og UX-skribent

    Det er flere prinsipper og metoder fra retorikkfaget som jeg bruker hver dag, sier Andrea Othilie Rognan. Hun jobber som forretningsutvikler og UX-skribent i Sopra Steria. Andrea har master i retorikk og språklig kommunikasjon og bachelor i medievitenskap.

  • brudevold-marie-200x247 Kommunikasjons­rådgiver

    Innen kommunikasjonsfaget er det en fordel å være aktiv i sosiale medier selv, sier Marie Brudevold. Hun har bachelor i medievitenskap og har ansvar Snapchat- og Instagramkontoene i Gjensidige.

De viktigste bransjene

Bachelorkandidater fra medier og kommunikasjon jobber i disse bransjene:

Graf: media, forlag og kommunikasjon 69 prosent; bank, finans og eiendom 6 prosent; håndverk, bygg, anlegg og mekanikk 6 prosent; personlig tjeneste- og servicebransje 6 prosent; salg, hotell og restaurant 6 prosent; og interesseorganisasjoner 6 prosent. Kilde: UiOs kandidatundersøkelse 2018.

Smarte valg underveis i studiene

På bachelorprogrammet i medier og kommunikasjon får du arbeidslivsrelevant erfaring underveis. Du kan blant annet skygge en X-IMK-student en dag på arbeidsplassen, og du kan delta på karriereseminar. Graden avsluttes med et gruppeprosjekt eller et praksisopphold i en mediebedrift.

Studere videre

Med en bachelorgrad i medier og kommunikasjon kan du søke opptak til master i:

Man kvalifiserer i tillegg til flere andre masterprogrammer ved UiO hvor opptakskravet er en generell bachelorgrad innen humaniora eller samfunnsvitenskap.

Vil du bli lærer?

Vi gjør oppmerksom på at Kunnskapsdepartementet har vedtatt ny nasjonal rammeplan for praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) (regjeringen.no). Den viktigste endringen er at det blir krav om mastergrad. Innføringen av kravet trer i kraft fra studiestart vår 2019 for PPU deltid og studiestart høst 2019 for PPU heltid. Frem til dette gjelder de gamle reglene.