Førstegangsoppsett av tofaktorautentisering på UiO

Når du må begynne å bruke tofaktorautentisering, får du et varsel om at organisasjonen trenger mer informasjon ved pålogging.

Authenticator-ikonet

Microsoft Authenticator-ikonet

OBS: Du kan sette opp tofaktorautentisering på forhånd, slik at du bare trenger å trykke Godkjenn når du skal logge inn. Se veiledning for forhåndoppsett her.

Installer Microsoft Authenticator-appen

Hvis du ikke allerede har installert Microsoft Authenticator på telefonen din, går du til App Store (for iPhone) eller Google Play (for Android) og installerer Microsoft Authenticator. Tjenestetelefoner som er innrullert i Mobilt arbeidsrom, har denne appen ferdig installert.

OBS: Bildet viser ikonet til Microsoft Authenticator. Vær sikker på at det er denne appen du installerer.

Alternative metoder for tofaktorautentisering

Hvis du ikke kan eller vil bruke Microsoft Authenticator, eller ikke har mobiltelefon, må du bruke en av de andre metodene IT-sikkerhetsjefen har godkjent.  Se veiledningen for andre metoder her.

Når må jeg bruke tofaktorautentisering på UiO?

Les om hvor du møter krav om tofaktorautentisering på UiO.

Hvordan kommer jeg videre fra Mer informasjon-dialogen?

1. Klikk på Neste for å starte oppsettprosessen.
    Trenger mer informasjon
  2. Last ned Microsoft Authenticator. Du finner lenker til AppStore for iPhone eller Google Play for Android ved å trykke på Last ned nå.
    Når appen er installert, trykk Neste.

Velg mobilapp fra menyen
  3. Du nå bedt om å konfigurere Microsoft Authenticator applikasjonen. Trykk Neste.

Skjermbilden av Ytterligere sikkerhetsbekreftelse: mobilapp med varslinger for bekreftelse
  4. Nå viser veilederen en QR-kode som må scannes av Microsoft Authenticator applikasjonen.
    Bidle av qr-kode i nettleser

På telefonen din

1. Åpne Microsoft Authenticator. Trykk på Legg til konto, og velg Jobb- eller skolekonto.

Skjermbilde av Microsoft Authenticators Skann QR-kode
  2. Trykk så på Skann QR-kode. Om nødvendig, gi Authenticator tilgang til kameraet.

3. Rett kameraet på telefonen mot QR-koden dataskjermen slik at appen blir satt opp.

Microsoft Authenticator: Skann QR-kode

Fullfør oppsettet på maskin

1. Etter at du har scannet QR-koden trykk på Neste. Tjenesten vil da forsøke å gjennomføre en autentisering. Godkjenn varslingen som sendes til Microsoft Authenticator på mobiltelefonen.

Bildet kan inneholde: azure, rektangel, gjøre, skjermdump, parallell.

2. Nå sender tjenesten et varsel til mobilapplikasjonen. Godkjenn denne. Etter at du har godkjent skal du se følgende skjermbilde. Avslutt ved å trykke Neste.

Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, skjermdump, parallell, logo.

3. Til slutt kan du trykke på Fullfør. Du har nå satt opp to-faktor mot din UiO-konto.

Bildet kan inneholde: gjøre, rektangel, skjermdump, parallell.

Test at oppsett med Microsoft Authenticator fungerer

Du kan kontrollere at oppsettet med Microsoft Authenticator fungerer ved å logge deg på https://office.com i din nettleser og bekrefte autentiseringsforespørselen i Authenticator på din telefon.

Virket det ikke? Se veiledning for problemløsning, eller kontakt helpdesken.

Søk i veiledningene

Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 11. mars 2022 12:44 - Sist endret 16. juni 2022 11:53