Hjelp

Vi anbefaler at du laster ned VMWare om du skal jobbe i programkiosk over tid siden dette er mer stabilt. Har du ikke mulighet til å laste ned programmet VMWare kan du bruke nettleserversjonen av programkiosk. Gå til nettleserversjon av programkiosk.

Installere programvare

Se veiledning for å laste ned VMWare på privat maskin. Har du en UiO driftet maskin kan du følge veiledning under.

Windows

For UiO-administrerte maskiner åpne "Software Center" og installer "VMWare Horizon Client". Etter at du har installert kan du starte opp ved å trykke på "Logg på UiO Programkiosk" på hovedsiden, eller start "VMWare Horizon Client" og be den koble seg til "view.uio.no".

MacOSX

For UiO-administrerte maskiner er "VMWare Horizon Client" allerede installert. Start tjenesten ved å trykke på "Logg på UiO Programkiosk" på hovedsiden

Linux

Vi har bestilling inne hos Linux-drift for å få en RPM(Red Hat Package Manager) for UiO driftede maskiner. Inntil den er på plass last ned og installer last ned klienten fra VMWare sin side

Tips til bruk av klienten

Logg på

VMWare Horizon Client kobler opp mot "view.uio.no" for å hente tjenesten. Du logger på tjenesten med ditt vanlige UiO brukernavn og passord.

Tilgang til lokale disker

Trykk på "Settings" oppe i høyre hjørne på Windows eller velg "Preferences" fra toppmenyen på MacOSX og velg "Sharing" for å velge hvilke lokalt disker og kataloger du ønsker skal være tilgjengelig inne i tjenesten.

Favoritter

Du kan høyreklikke på alle applikasjoner og tjenester og velge "Mark as Favorite". Når du har markert de applikasjonene du vanligvis bruker, er det å velge "Show Favorites" oppe i høyre hjørne, så er det kun favorittene dine som vises.

Start-meny/Desktop

På Windows kan du høyreklikke på alle applikasjoner og tjenester og velge "Create Shortcut to Desktop" eller "Add to Start Menu".

Emneord: UiO Programkiosk, VMWare
Publisert 2. des. 2019 12:14 - Sist endret 14. mai 2020 13:34