MUS3091 – Hospitantemne. På jobb i musikkfeltet - praksisplass og prosjektoppgave

Kort om emnet

Emnet er et alternativ til MUS3090 – Bacheloroppgave i musikkvitenskap. Emnet gir undervisning i selvpresentasjon, arbeidsmåter og ferdigheter som er relevant for arbeidstakere i det musikkfaglige arbeidsmarkedet. Studenten skal arbeide i 8 uker i en organisasjon eller institusjon innenfor musikkfeltet. I praksisperioden skal det utføres arbeidsoppgaver innenfor områder som musikkformidling, musikkopplæring, musikkinformasjon, arrangørvirksomhet, musikkproduksjon e.l. I løpet av praksisperioden skal studenten få brukt og utviklet sine kunnskaper og ferdigheter i musikkvitenskap. Det skal skrives en prosjektoppgave i løpet av semesteret. Oppgaven skal ta utgangspunkt i et tema som er knyttet til arbeidet i praksisperioden.

Emnet er adgangsbegrenset. Det tas opp inntil 10 studenter etter søknad. Om opptaksprosedyren, se nedenfor under "Opptak og adgangsregulering".

Emnet er under utfasing og er kun tilgjengelig for bachelorstudenter i musikkvitenskap med opptak høsten 2022 eller tidligere.

Hva lærer du?

Studentene vil lære

  • hvordan man søker en stilling
  • arbeidsformer, metoder og ferdigheter som er sentrale i musikkfeltet
  • hvordan musikkvitenskapelig kunnskap kan anvendes i konkret virksomhet i musikklivet eller musikkbransjen
  • å være forberedt på yrkeslivets forventninger til ytelser, kommunikasjon, arbeidsmåter og samarbeidsformer
  • å samle og analysere kunnskap om et virksomhetsrelatert tema og å formidle dette i en skriftlig rapport.

Opptak til emnet

Emnet er adgangsbegrenset (10 plasser) og kan kun velges av studenter som har opptak på bachelorprogrammet i musikkvitenskap og som har fullført de første 60 studiepoengene av 80-gruppa i musikkvitenskap (de siste 20 studiepoengene utgjøres av MUS3091 eller MUS3090). 

Emnet har manuell påmelding og kan derfor ikke velges selv i Studentweb. Innen 5. desember skal det sendes inn et motivasjonsbrev på inntil én side (2.300 tegn uten mellomrom) på e-post til studieinfo@imv.uio.no. Her er det viktig å formidle motivasjon for å ta emnet, relevant bakgrunn, erfaring og ferdigheter, og eventuelle ønsker når det gjelder arbeidsoppgaver. Motivasjonsbrevet vil ikke gå videre til eventuelle arbeidssteder og er ikke ment som en søknad til en konkret arbeidsplass. Fordeling av studenter på ulike praksisplasser skjer først etter undervisningsstart på emnet.

Karakternivå og motivasjonsbrev teller med i opptak til emnet.

Studieadministrasjonen på IMV undervisnings- og eksamensmelder de som får opptak til emnet manuelt.

Obligatoriske forkunnskaper

Opptak til bachelorprogrammet i musikkvitenskap og at de første 60 studiepoengene av 80-gruppen i musikkvitenskap er fullført (MUS3090/3091 utgjør de siste 20 studiepoengene av gruppen).

MUS1200 – Musikkbasis (nedlagt) og MUS1445 – Musikkens historie og MUS2445 – Dypdykk i musikkens lydspor samt 30 studiepoeng valgemner i 80-gruppen i musikkvitenskap.

Undervisning

  • 6 workshops med aktiv studentmedvirkning
    • 5 før praksis, 1 ved avslutning av praksis
  • Arbeidet og arbeidstiden i praksisperioden defineres av arbeidsgiver i samarbeid med IMV og den enkelte student

Studenten følges opp av en representant for arbeidsgiver og av en veileder ved IMV. Det gis veiledning i forbindelse med skriving av prosjektoppgave.

Obligatoriske aktiviteter

  • Deltagelse på 5 av 6 workshops
  • Oppmøte på praksisplass

Godkjente obligatoriske aktiviteter er kun gyldige i inneværende semester. All obligatorisk aktivitet må være godkjent for at du skal kunne gå opp til eksamen. Du er selv ansvarlig for å holde oversikt over eventuelt fravær, og å sjekke at du har fått alt godkjent.

Slik søker du om gyldig fravær på obligatorisk aktivitet/obligatorisk oppmøte.

Eksamen

  • En individuell prosjektoppgave om arbeidet i virksomheten skal leveres ved slutten av semesteret. Oppgaven skal være på 15 sider, hver på ca. 2.300 tegn, mellomrom ikke medregnet.

Arbeidsinnsatsen og oppgaven vurderes med karakterene bestått/ikke bestått.

Du må oppfylle kravet til obligatorisk aktivitet for å kunne gå opp til eksamen.

Emnets sensorveiledning finner du her.

Eksamensspråk

Du kan besvare eksamen på norsk, svensk, dansk eller engelsk. 

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala bestått/ikke bestått. Les mer om karakterskalaen.

Mer om eksamen ved UiO

Andre veiledninger og ressurser finner du på fellessiden om eksamen ved UiO.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 24. mai 2024 04:51:08

Fakta om emnet

Nivå
Bachelor
Studiepoeng
20
Undervisning
Vår
Eksamen
Vår
Undervisningsspråk
Norsk