JUR1430 – Tilvirkningskontrakter (dynamisk kontraktsrett)

Kort om emnet

Valgemnet Tilvirkningskontrakter (dynamisk kontraktsrett) bygger videre på den obligatoriske kontraktsretten i masterstudiets tredje studieår. Emnet er konsentrert om den dynamiske kontraktsrett, dvs. avtalte materielle og prosessuelle systemer for justering av opprinnelig kontraktsfastsatte rettigheter og plikter når én av kontraktspartene ensidig krever det, eller når andre forhold griper inn i oppfyllelsesforutsetningene. Blant tilvirkningskontraktene gir petroleumskontraktene en god illustrasjon på kontrakter med slike avtalte systemer. Studiet er derfor basert på den avtalte standardkontrakt som her vanligvis brukes - Norsk Totalkontrakt 2015 (NTK 15) med varianten Norsk fabrikasjonskontrakt 2015 (NF 15). Denne standarden benytter avanserte kontraktsteknikker, bl.a. for å håndtere utviklingen under kontraktsforholdet. Studiet av denne reguleringens praktiske bakgrunn, innhold og virkninger bidrar til en dypere forståelse av alminnelig kontraktsrett.


Ønsker du faglig fordypning på masterprogrammet i rettsvitenskap? Emnet inngår i profilen Ressursforvaltning, bærekraft og miljø

Hva lærer du?

I valgfaget Tilvirkningskontrakter  arbeider du med en mye benyttet standard som gjør bruk av avanserte kontraktsteknikker for å styre større prosjekter. Gjennom faget blir du kjent med disse teknikkene, og blir rustet til å arbeide med alle typer komplekse kontrakter der forhold av betydning for partenes plikter endrer seg underveis i kontraktsperioden. Derved får du også blikk for viktige sammenhenger mellom de forskjellige elementene i omfattende kontrakter, og for klausulenes praktiske betydning for partenes kontraktsrisiko.
 

Opptak og adgangsregulering

Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.

Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.

Forkunnskaper

Obligatoriske forkunnskaper

Ingen obligatoriske forkunnskaper utover generell studiekompetanse.

Anbefalte forkunnskaper

Merk at undervisning og pensum er utarbeidet for emnet på master-nivå. Imidlertid er læringskrav på dette emnet justert for studenter på bachelor-nivå.

Overlappende emner

Undervisning

Forelesninger.

Eksamen

4-timers hjemmeeksamen.

Bruk av kilder og regler for sitering:

Gjør deg kjent med bruk av kildehenvisning og sitering i juridiske tekster. Bruk av andres materiale på eksamen uten å henvise på en riktig og tydelig måte kan bli ansett som fusk eller forsøk på fusk. Du må henvise til alle kilder du bruker.

Eksamensbesvarelsen må være ditt eget selvstendige arbeid. Kandidater har ikke lov til å kommunisere om eksamensspørsmål eller dele notater eller deler av eksamensbesvarelser.

Ved brudd på reglene kan du bli mistenkt for fusk/forsøk på fusk.

Tidligere eksamensoppgaver

Eksamensspråk

Eksamensoppgaven er på norsk. Du kan svare på norsk, svensk eller dansk.

Karakterskala

Emnet bruker karakterskala fra A til F, der A er beste karakter og F er stryk. Les mer om karakterskalaen.

Sensorveiledning

Det juridiske fakultet har utarbeidet en generell sensorveiledning som brukes ved vurdering i dette emnet. 
 

Begrunnelse og klage

Adgang til ny eller utsatt eksamen

Trekk fra eksamen

Det er mulig å ta eksamen i emnet inntil tre ganger. Dersom du trekker deg fra eksamen etter fristen eller under eksamen, bruker du et eksamensforsøk.

Studenter som går på masterstudiet i rettsvitenskap har egne regler for gjentak av allerede bestått eksamen.

Tilrettelagt eksamen

Søknadskjema, krav og frist for tilrettelagt eksamen.

Evaluering av emnet

Vi gjennomfører fortløpende evaluering av emnet, og med jevne mellomrom ber vi studentene delta i en mer omfattende evaluering.

Annet

Dette emnet er på bachelor-nivå. Vi tilbyr også emnet på master-nivå (10 studiepoeng) og med krav til forkunnskaper, se JUS5430 – Tilvirkningskontrakter (dynamisk kontraktsrett).

Se oversikten over om overlappende emner. Ved overlapp vil vekttallsreduksjonen registreres på bachelor-emnet.

Fakta om emnet

Studiepoeng
10
Nivå
Bachelor
Undervisning
Hver høst
Eksamen
Hver høst
Undervisningsspråk
Norsk