Jobb og videre studier

Musikkvitere får jobb i musikkorganisasjoner og andre steder i kulturlivet, eller jobber som lærere, med administrativt arbeid, som medarbeidere i radio/ TV, eller som utøvende musikere, produsenter eller lydteknikere. I løpet av bachelorstudiet får du anledning til å ta spennende emner relatert til arbeidslivet og et praksisemne i siste semester.

Hva gjør tidligere studenter?

  • Musikkskribent

    «Grovt sett består jobben min som musikkskribent av å lytte og oppleve, og å skape tekst som formidlar det», seier musikkvetar Torkjell.

  • Vokalist og cellist i punkbandet Honningbarna

    «Utdanningen ga meg rammer, plass og veiledning rundt estetiske spørsmål knyttet til musikk og kunst jeg nok ikke hadde oppsøkt, eller blitt utfordret på, andre steder», sier Edvard.

De viktigste bransjene

Bachelorkandidater fra Musikkvitenskap jobber i disse bransjene:

Graf: kunst- og kulturarbeid 40 prosent; salg, hotell og restaurant 20 prosent; håndverk, bygg, anlegg og mekanikk 10 prosent; olje og energi 10 prosent; og utdanning og skoleverk 10 prosent. Kilde: UiOs kandidatundersøkelse 2018.

Smarte valg underveis i studiene

På bachelorprogrammet i musikkvitenskap får du arbeidslivsrelevant erfaring underveis. Du  får du anledning til å ta spennende emner relatert til arbeidslivet, for eksempel emnet «Musikklivet og musikkbransjen» og et praksisemne med arbeidspraksis i en organisasjon eller institusjon innenfor musikkfeltet i siste semester av graden.

Studere videre

Med en bachelorgrad i musikkvitenskap kan du søke opptak til mastergrader på IMV i:

Du kan også søke om opptak til flere andre mastergrader på Universitetet i Oslo, bl.a. i:

Vil du bli lærer?

Kunnskapsdepartementet har vedtatt ny nasjonal rammeplan for praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) (regjeringen.no). Den viktigste endringen er at det ble krav om mastergrad.